Antena 3 CNN Economic Banci MAI a început să împartă amenzile pentru băncile care au nereguli

MAI a început să împartă amenzile pentru băncile care au nereguli

MAI a început să împartă amenzile pentru băncile care au nereguli
Sursa foto: bancomat
19 Feb 2009   •   08:11

Jafurile din ultimele săptămâni ce au avut în centru băncile, casele de amanet sau casele de schimb valutar au declanşat o serie de controale ale activităţii acestora. Ceea ce s-a remarcat prin finalitatea acestor fapte s-a descoperit acum şi la control, anume grave nereguli în sistemul de pază.
În judeţul Alba, au fost sancţionate contravenţional o jumătate din cele 37 de unităţi bancare, case de schimb valutar şi benzinării verificate . La nivelul judeţului Constanţa, peste 600 de unităţi sunt verificate de poliţişti în cadrul acţunii care va continua până pe 22 februarie.
Cu toate acestea, de multe ori se pare că firmele preferă să plătească amenzile decât să investească banii în sisteme de securitate, care sunt foarte scumpe. Mai ales că amenda poate să fie, în anumite condiţii, de cel mult 5.000 de lei, dar pot fi date şi amenzi de 500 de lei. ?Unii preferă să plătească de două, trei ori pe an câte 5.000 de lei decât să monteze un sistem performant antiefracţie, care costă probabil 20.000-40.000 de euro", a spus comisarul-şef Adrian Rapotan, şeful adjunct al Inspectoratului Judeţean de Politţe Constanţa, citat de România Liberă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jaf armat piata bancara
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close