Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la Tokio închide la +1,79% încurajată de creşterile de pe Wall Street

Bursa de la Tokio închide la +1,79% încurajată de creşterile de pe Wall Street

Bursa de la Tokio închide la +1,79% încurajată de creşterile de pe Wall Street
03 Dec 2008   •   09:03

Bursa de la Tokio a închis, miercuri, în creştere cu 1,79% pe o piaţă încurajată de fluctuaţiile de pe Wall Street şi de "vânătorii" afacerilor profitabile, care au început să îşi facă simţită prezenţa pe piaţă, după căderea puternică din ajun.
La închidere,indicele Nikkei 225, media celor 225 de valori vedetă, a acumulat 140,41 de puncte, adică 1,79 procente, ajungând la 8.004,10 puncte.
Indicele Topix al tuturor titlurilor primului tablou a câştigat 12,07 puncte, adică 1,53%.
Volumul de tranzacţii a fost mic, 1,72 miliarde de titluri schimbate, cei mai mulţi investori aşteptând publicarea indicelui ISM.
"Piaţa a fost influenţată, în continuare, de Bursa Americană. Pierderle recente au fost corectate după planul de restructurare a celor trei giganţi din domeniul automobilelor", a declarat Hideaki Higashi, analist strategic la SMBC Friend Securities.
Marilor companii din sectorul auto, General Motors, Ford şi Chrysler, li s-a promis de către Congres, un plan de restructurare în profunzime, aşa cum au cerut parlamentarii care consideră redresarea economică a giganţilor un factor cheie în depăşirea crizei.
Bursele europene au deschis, miercuri, în scãdere uşoară, ca urmare a declinului acţiunilor Electricite de France (EDF) şi al altor companii din sectorul energetic, potrivit Reuters.
La ora 8:08 GMT, indicele de referinţă FTSE 100 al bursei de la Londra pierduse 0,21%, iar DAX (Frankfurt) scăzuse cu 1,22% din capitalizare. CAC-40 al pieţei de capital franceze pierduse aproape 1%.
FTSEurofirst 300, indice paneuropean compus din cele mai mari companii listate pe principalele burse, înregistrase un declin de 1%.
După prăbuşirea de luni, Bursa din New York a închis, marţi în creştere. Dow Jones a câştigat 3,31%, în timp ce Nasdaq a acumulat 3,70%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cresteri la bursa
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close