Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA a anunţat că va susţine industria auto

Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA a anunţat că va susţine industria auto

Bursele internaţionale, în creştere după ce SUA a anunţat că va susţine industria auto
10 Dec 2008   •   10:36

Bursa din Tokio a închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere netă de 3,15%, ca urmare a optimismului investitorilor în ceea ce priveşte planul de susţinere a industriei auto din Statele Unite.
La închidere, indicele Nikkei 225 a câştigat 264,37 de puncte, adică 3,15 procente. Indicele Topix al tuturor titlurilor din primul tablou a acumulat 2,03%.
Nikkei a beneficiat de pe urma susţinerii titlurilor din domeniul construcţiilor şi producţiei de automobile, încurajate de perspectiva unui acord între Congres şi Casa Albă privind un plan de salvare a industriei constructoare de maşini din Statele Unite.
Creşteri şi la Hong Kong, unde bursa a deschis în creştere cu 1,3% susţinută de titlurile bancare şi petroliere, în ciuda scăderii de pe Wall Street din ajun.
Bursa de la Paris a deschis, de asemenea, în creştere cu 0,26%, indicele CAC 40 câştigând 0,26%, adică 3.306,35 puncte după două zile consecutive de progres.
Piaţa de capital belgiană este şi ea în creştere, bursa de la Frankfurt acumulând 0,66% de la primele tranzacţii. Pe de altă parte, bursa de la Londra a deschis în scădere uşoară de 0,35%, indicele Footsie-100 acumulând 15,51 puncte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Frankfurt paris Belgia cresteri la bursa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close