Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB, în scădere cu 0,44% la mijlocul şedinţei de marţi

BVB, în scădere cu 0,44% la mijlocul şedinţei de marţi

BVB, în scădere cu 0,44% la mijlocul şedinţei de marţi
Sursa foto: BVB
27 Ian 2009   •   14:39

Deşi la deschidere piaţa a crescut uşor, cu 1,14%, investitorii au urmat tendinţa descendentã a marilor burse europene şi au tranzacţionat acţiunile la preţuri din ce în ce mai reduse. Astfel, la jumãtatea şedinţei de marţi, cotaţiile titlurilor erau în medie cu 0,44% mai reduse faţã de referinţã, pe o piaţă cu o lichiditate scãzutã, de 3,5 milioane lei.
La jumãtatea şedinţei BVB, marile burse europene erau în scãdere cu pânã la 1,22%, iar pieţele emergente din Europa Centralã şi de Est aveau o evoluţie mixtã, înregistrând creşteri de maximum 0,55% şi scãderi de până la 1,9%.
Cotaţiile celor mai lichide zece titluri de la BVB erau cu 0,31% mai mici faţã de referinţã, iar acţiunile SIF-urilor erau transferate la preţuri în medie cu 0,27% mai reduse.
Indicele extins al Bursei, care analizeazã evoluţia primelor 25 de titluri ca lichiditate, era cu doar 0,31% sub nivelul de luni.
Operaţiunile cu acţiunile companiilor energetice erau realizate la preţuri puţin mai ridicate faţă de referinţã, indicele BET-NG înregistrând un avans de 0,18%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: indice BVB
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close