Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Efectele alegerii lui Obama: Bursele, în creştere. Dolarul se apreciază

Efectele alegerii lui Obama: Bursele, în creştere. Dolarul se apreciază

Efectele alegerii lui Obama: Bursele, în creştere. Dolarul se apreciază
05 Noi 2008   •   09:34

Piaţa de capital asiatică a înregistrat creşteri semnificative, după ce Barack Obama a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Burse din Asia s-au arătat optimiste în faţa victoriei candidatului democrat în cursa pentru Casa Albă. La Tokyo, indicele Nikkei a închis şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 4,46%, după ce, în ajun, sărise de 6,27%. În acelaşi timp, bursa din Hong Kong a câştigat 5,65 procente, Singapore 4,43%, Seul 2,29% şi Shanghai 3,07%, în timp ce Sidney a urcat cu 2,88 procente.
La New York, victoria lui Obama a fost primită cu entuziasm de investitori. Indicele industrial Dow Jones a înregistrat o pierdere nesemnificativă de 0,09%, în timp ce Nasdaq şi-a luat revanşa cu un avans de 2,2%. Verdictul din alegeri reprezintă o incertitudine în minus pentru piaţă, iar investitorii s-au lăsat purtaţi de speranţe.
Marţi, indicele Dow Jones de la New York Stock Exchange a închis în creştere cu 3,28%, iar Nasdaq, cu 3,12%.
Creşteri şi la bursele europene, care au terminat, de asemenea, pe verde. Pe piaţa valutară, dolarul s-a apreciat puternic faţă de euro, după ce mass media americană a anunţat victoria lui Obama. Analiştii nu se aşteptau la variaţii bruşte pe piaţa valutară.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama cresteri la bursa
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close