Antena 3 CNN Economic Biz News Directorul firmei Eco Sid va primi 180 de salarii compensatorii dacă i se desface contractul

Directorul firmei Eco Sid va primi 180 de salarii compensatorii dacă i se desface contractul

Directorul firmei Eco Sid va primi 180 de salarii compensatorii dacă i se desface contractul
Sursa foto: eco sid
15 Iul 2009   •   14:50

Record absolut la salarii compensatorii! Directorul firmei Eco Sid care se ocupa cu ecologizarea platformei siderurgice SA Hunedoara ar urma să primească nu mai puţin de 180 de salarii compensatorii. Asta dacă i s-ar desface contractul individual de muncă, fără acordul său. Măsura este prevăzută într-un act adiţional, semnat de două ori chiar de către directorul Marian Mihalache. O dată în calitate de reprezentant al companiei şi a doua oară în calitate de beneficiar.

Directorul Eco Sid SA, Marian Mihalache, este vicepreşedinte al PD-L Hunedoara, filială condusă interimar de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului şi soţul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Marian Mihalache şi-a adăugat un act adiţional la contractul de muncă, la trei ani după ce a fost numit în această funcţie, scrie Jurnalul Naţional. În situaţia în care se va dispune modificarea unilaterală a contractului individual de muncă, fără acordul angajatului, angajatorul va fi obligat la plata unei despăgubiri, echivalentul a 180 de salarii şi a cotelor aferente, care i s-ar fi cuvenit pe o perioadă de 15 ani, dacă nu s-ar fi dispus modificarea"

Adăugat la 1 FEBRUARIE 2008, actul adiţional, este semnat de două ori de către directorul Mihalache. O dată în calitate de persoană angajată, iar a doua oară ca reprezentant al Eco Sid SA.


Mihalache a declarat că cele 180 de salarii compensatorii sunt justificate, dacă o societate este pe profit, după cum este cazul Eco Sid.

Nu de aceeaşi părere este colegul său din PD-L, Cristian Solomon. Acesta a fost împuternicit de către Consiliul de Administraţie să negocieze acel act, dar a refuzat să îl semneze.

Salariul brut al directorului Mihalache era de 3.800 de lei. La aceştia se adăugau sporuri de 50%.

La sfârşitul anului trecut, Consiliul Local Hunedoara, acţionar majoritar al Eco Sid SA, a decis în transformarea companiei în SC Eco Sid SRL. Marian Mihalache a atacat decizia cu o plângere prealabilă.

În iunie 2009, concursul organizat pentru postul de director al firmei a fost câştigat de consilierul local Gheorghe Cical. Acesta a declarat că va verifica toate fişele posturilor şi că a descoperit deja anomalii în contractele încheiate de directorul Marian Mihalache.

Antena3

×
Subiecte în articol: salarii compensatorii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close