Antena 3 CNN Economic Biz News Noile reglementări legate de accize intră în vigoare de la 1 aprilie

Noile reglementări legate de accize intră în vigoare de la 1 aprilie

Noile reglementări legate de accize intră în vigoare de la 1 aprilie
Sursa foto: reglementari
31 Mar 2010   •   12:09

Noile reglementări cu privire la accize intră în vigoare de la 1 aprilie, scriu jurnaliştii de la Financiarul. Nu sunt excluse noi scumpiri, pe lângă modificările care interveni în domeniu.

O primă modificare se referă la garanţii, care se pot împărţi între antrepozitarul autorizat, destinatarul şi expeditorul înregistraţi. Aceştia au obligaţia să depună la autoritatea vamală unele garanţii care să asigure plata accizelor care pot deveni exigibile, scriu jurnaliştii de la Financiarul.

Potrivit noilor reglementări persoana auto­rizata să expedieze, dar nu să deţină, produse accizabile trebuie să fie înregistrată la Comisia pentru produse accizabile.

Antrepozitele fis­cale vor avea obligaţia să anunţe cu cinci zile înainte schimbările produse în funcţionarea lor şi nu ulterior, în termen de 30 de zile, ca până acum.

O altă modificare se referă la desfacerea produselor pe piaţa europeană. Marfa este urmarită electronic

Mai exact expeditorul din Ro­mânia înaintează un proiect de docu­ment autorităţii vamale teritoriale, prin intermediul sistemului informatizat. Da­te­le sunt verificate şi, dacă sunt con­si­derate valabile, atunci sistemul atri­buie un cod de referinţă administrativ unic. Ulterior, documentul este trimis în sis­temul informatizat al ţării de desti­naţie din UE.


Dacă sistemul informatic nu funcţionează în România sau în ţările UE, destinatarul are obli­gaţia să prezinte un document care să conţină aceleaşi informaţii ca raportul de primire a produselor acci­zabile.

Oamenii care îşi produc singuri ţuica beneficiază de o reducere a accizelor de 50 de procente. De asemenea se păstrează reducerea de accize specifice pentru producătorii de bere independenţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: reglementari 1 aprilie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close