Antena 3 CNN Economic Biz News Udrea a semnat pentru bani europeni în două oraşe „portocalii“: modernizare în Petroşani şi Petrila

Udrea a semnat pentru bani europeni în două oraşe „portocalii“: modernizare în Petroşani şi Petrila

Udrea a semnat pentru bani europeni în două oraşe „portocalii“: modernizare în Petroşani şi Petrila
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Dec 2010   •   12:47

Bani europeni pentru două oraşe portocalii. Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a semnat la Petroşani două proiecte cu finanţare europeană. Ambele vizează refacerea drumurilor din cele două oraşe, dar şi construirea unei staţiuni de schi şi a unei telegondole la Petroşani.

Valoarea proiectului semnat pentru Petroşani de ministrul Elena Udrea se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei din care, peste 23 de milioane de lei vin de la Uniunea Europeană, iar restul de la bugetul de stat. Din aceşti bani ar urma să se facă piste pentru biciclete, semafoare, drumuri, dar şi autobuze ecologice. Totodată va fi achiziţionat şi montat şi un sistem video de supraveghere pentru centrul municipiului.

Şi oraşul Petrila, condus tot de un primar PDL, va beneficia de proiecte de peste 64 de milioane de lei. Aici va fi achiziţionat un sistem de supraveghere video pentru oraş, se vor moderniza parcuri, dar şi străzile localităţii.

Petroşani - staţiune de schi şi telegondolă cu 70 de milioane de euro de la bugetul de stat

Elena Udrea a mai spus că doreşte ca la Petroşani să se construiască o staţiune de schi, dar şi o telegondolă de aproape 70 de milioane de euro. Proiectul va fi finanţat cu bani de la buget, iar ministrul a justificat aceasta cheltuială prin faptul că vor fi create 1.000 de locuri de muncă.

Numărul locurilor de muncă estimate de ministrul Udrea ar fi create după finalizarea investiţiei în Parâng şi nu acoperă nici măcar 10% din necesarul Văii Jiului. În prezent, numărul şomerilor din cele şase localităţi depăşeşte cu uşurinţă 10.000, iar alte mii de persoane urmează să rămână fără loc de muncă de anul viitor când vor fi închise trei mine de cărbune.

 


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close