Antena 3 CNN Economic Biz News Viaţa zonei euro, cu un pas mai aproape de groapă. Vezi ce planuri propun Sarkozy şi Merkel pentru salvarea ei

Viaţa zonei euro, cu un pas mai aproape de groapă. Vezi ce planuri propun Sarkozy şi Merkel pentru salvarea ei

Viaţa zonei euro, cu un pas mai aproape de groapă. Vezi ce planuri propun Sarkozy şi Merkel pentru salvarea ei
Sursa foto: Foto: zuzeu.com
de O.P.    |    28 Noi 2011   •   06:44

Declinul monedei unice le dă fiori liderilor europeni. Ministrul de Externe britanic prevesteşte chiar prăbuşirea euro şi declanşarea unui val de proteste violente peste tot în Europa. Situaţia critică le determină pe cele mai puternice ţări  din Uniunea Europeană să caute noi soluţii. Conducătorii din zona euro spun că pentru salvarea Uniunii este necesară semnarea unui nou acord de stabilitate.

Căderea liberă în care se află euro a fost provocată şi de ratingurile de ţară slabe înregistrate în ultima vreme de statele din Uniunea Europeană.

Situaţia critică în care se află moneda euro a determinat-o pe cancelarul german Angela Merkel să se întâlnească săptămâna aceasta cu omologul său italian, Mario Monti, şi cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, la Strasbourg, în cadrul unui summit la care au participat doar cele trei părţi. Liderii Franţei şi Germaniei au declarat că doar printr-o schimbare a tratatelor  zona EURO poate să supravieţuiască crizei financiare. Ei spun că Uniunea Europeană nu trebuie doar să treacă peste criză, ci să iasă mai puternici din ea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că aceste noi tratate nu vizează Banca Centrală Europeană. Însă, o implicare mai accentuată a Băncii Europene ar face mai mult bine economiei statelor din Uniune.

Summitul de la Strasboug vine după ce băncile din ţările europene, precum Marea Britanie, se pregătesc pentru o eventuală cădere a EURO şi un nou an de recesiune.

Primul ministru britanic James Cameron este printre cei care au pus cea mai mare presiune asupra liderilor Uniunii Eurpene pentru a-şi întări eforturile şi să iasă din criză.




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close