Antena 3 CNN Economic Cât a ajuns să coste o legătură de pătrunjel în pieţele din România. Verdeţurile, mai scumpe decât carnea

Cât a ajuns să coste o legătură de pătrunjel în pieţele din România. Verdeţurile, mai scumpe decât carnea

Pentru mulți români, verdețurile au devenit un lux după ce prețul acestora a crescut îngrijorător în piețele din România. Un kilogram de urzici, de exemplu, a ajuns să coste mai mult decât unul de carne.

Cât a ajuns să coste o legătură de pătrunjel în pieţele din România. Verdeţurile, mai scumpe decât carnea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    06 Mar 2023   •   09:40

Pieţele din toată ţara sunt pline de trufandale, dar prețurile mari îi țin departe pe clienți. Salata, ridichile, ceapa verde sau spanacul au devenit un lux.

Doar un kilogram de urzici a ajuns să coste mai mult decât unul de carne. Așadar, banelele urzici, considerate cândva mâncarea săracului, au apărut în piețe cu prețuri-record, care pornesc de la 20 de lei şi ajung chiar şi la 40 de lei pe kilogram.

Mult mai mare decât cel de anul trecut, când kilogramul se vindea cu cel mult 25 de lei. Asta în timp ce în hipermarketuri un kilogram de carne de porc pentru lucru costă 22 de lei.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste o porție de ciolan cu varză călită la Târgul de Crăciun din București

În mod surprinzător, mai scump decât carnea de porc este usturoiul. Un kilogram costă 25 lei kilogramul, mult mai scump chiar şi decât ceafa de porc dezosată, care se vinde cu 23 de lei.

Salata verde se vinde cu 3 lei, o legătură de ridichi costă 2 lei, la fel și legătura de ceapă verde. Nici roşiile nu sunt mai ieftine, kilogramul se vinde cu preţuri cuprinse între 13 – 15 lei, la fel și kilogramul de ardei gras. Între 15 si 19 lei costă kilogramul de castraveţi.

Iar banala legătură de pătrunjel care costa un leu, acum costă doi lei.

×
Subiecte în articol: patrunjel scumpiri
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close