Antena 3 CNN Economic CEC Bank face primul pas spre administrarea privată

CEC Bank face primul pas spre administrarea privată

CEC Bank face primul pas spre administrarea privată
11 Aug 2016   •   18:44

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a demarat procedura de achiziţie de servicii de recrutare personal pentru selectarea celor 9 membri ai Consiliului de Administraţie al CEC Bank S.A, valoarea contractului fiind de 129.600 lei, fără TVA, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, a anunţat, joi, MFP. 

Anunţul privind achiziţia serviciilor de recrutare personal a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). 

"Consider că în toate companiile de stat este necesară implementarea guvernanţei corporative pentru a îmbunătăţi calitatea bunurilor şi serviciilor oferite de companiile publice, precum şi pentru creşterea performanţelor financiare. În urma adoptării de către Parlament a Legii nr.111, am ales să începem procedurile pentru selecţia conducerii CEC datorită importanţei pe care o are această instituţie în sistemul bancar. E doar startul, procesul este unul mai amplu ce va continua săptămâna viitoare cu licitaţii şi pentru restul companiilor din subordinea ministerului", a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, citată într-un comunicat remis AGERPRES. 

Contractul, cu durata până la 31 decembrie 2016, are o valoare de 129.600 lei, fără TVA, iar suma va fi suportată din bugetul Ministerului Finanţelor Publice. 

Potrivit MFP, criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate-preţ, iar cerinţele şi condiţiile de participare sunt detaliate în caietul de sarcini. 

Potrivit Legii nr. 111/2016, este obligatoriu ca selecţia candidaţilor să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care au o cifră de afaceri de 7.300.000 de euro şi cel puţin 50 de angajaţi, CEC Bank S.A încadrându-se în această categorie. 

Până în acest moment, MFP are o singură companie în subordine cu management corporativ implementat. Este vorba despre Compania Naţională Imprimeria Română care, încă din 2012, de la startul implementării OUG 109 a pus în aplicare procedura de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi a Directoratului. Pe parcursul celor patru ani, decizia s-a dovedit una de succes. Noul management a demonstrat că implementarea unei strategii pe baza principiilor guvernanţei corporative a condus la rezultate financiare în creştere.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CEC Bank
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close