Comisia Europeană: Nu vrem să închidem UBER, trebuie să găsim metode de impozitare

28 Apr 2017   •   10:47
Comisia Europeană: Nu vrem să închidem UBER, trebuie să găsim metode de impozitare

Comisia Europeană (CE) nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative şi, în opinia mea, nu este o soluţie să interzici un serviciu de tip Uber, ci mai degrabă să găseşti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate, a declarat, vineri, vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Andrus Ansip, în cadrul conferinţei Eurosfat 2017.

'Comisia Europeană nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative. Nu poţi interzice un serviciu, ci trebuie găsite metode de impozitare. De fapt, cred că aici este problema. Trebuie găsite metode ca impozitele respective să fie plătite uşor, online. Vorbim despre o provocare, despre cum pot fi colectate taxele şi impozitele pentru servicii de tip Uber. Cred că se pot găsi soluţii. Încă o dată spun că e important ca taxele să poată fi plătite uşor. Repet, în opinia mea nu este o soluţie să interzici un serviciu, ci mai degrabă să găseşti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate', a spus Ansip.

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au organizat, miercuri, o acţiune de protest în faţa Guvernului, la care au participat atât taximetrişti, cât şi şoferi de microbuze. Aceştia au solicitat autorităţilor, printre altele, scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat conform legislaţiei în vigoare.

În urma protestului, reprezentanţii transportatorilor au primit promisiuni că legea taximetriei va fi modificată.

Sursă: Agerpres
x close