Antena 3 Economic Companii Este dezastru la TVR. Ce spune un om care cunoaște „situația reală, din interior”

Este dezastru la TVR. Ce spune un om care cunoaște „situația reală, din interior”

16 Noi 2016   •   17:17
Este dezastru la TVR. Ce spune un om care cunoaște „situația reală, din interior”

În condiţiile în care situaţia economică a TVR este una dezastruoasă, decizia PSD de eliminare a taxei TV este corectă, un lucru bun, având în vedere şi subfinanţarea cronică din taxe, cele mai mici din Europa, susţine candidatul aflat pe prima poziţie pe listele PSD Buzău la Senat, Lucian Romaşcanu. 

 

Acesta a fost, în perioada 2014-2015, consilierul Preşedintelui Director General al TVR şi afirmă că analiza sa vine practic "din interior, cunoscând situaţia reală".

"Situaţia economică a TVR este una dezastruoasă, cu datorii în jurul a 200 milioane EURO, atât către bugetul de stat, cât şi către furnizori privaţi sau parteneri, taxa TV este principala sursă de finanţare, dar nu singura, chiar şi în acest moment un procent însemnat din necesarul de finanţare al TVR vine din alocări bugetare, în special destinate a asigura costurile de transmisie a semnalului canalelor TVR, iar taxa TV de patru lei pe luna este una din cele mai mici din Europa, aceasta reprezentând într-un an doar 0,21% din venitul mediu anual al unui roman, dar nici măcar aceşti bani nu ajung integral în conturile TVR", a declarat, pentru AGERPRES, Lucian Romaşcanu.

Potrivit sursei citate, nivelul de patru lei/lună, de fapt un net de circa 3.50 lei, este evident insuficient pentru redresarea situaţiei curente, iar o majorare a valorii taxei nu poate intra în acest moment în discuţie. 

"Decizia PSD de renunţare la taxa TV este una corectă, un real beneficiu pentru populaţie, fără potenţialul de a influenţa în vreun fel calitatea actului jurnalistic, în plus, finanţarea centralizată poate aduce redresarea instituţiei şi aducerea ei în locul meritat, de instituţie cheie a statului roman", a concluzionat Lucian Romaşcanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: TVR televiziunea romana
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close