Antena 3 CNN Economic Companii Ryanair, liderul european low-cost, vrea să introducă o taxă pentru folosirea toaletei din avion

Ryanair, liderul european low-cost, vrea să introducă o taxă pentru folosirea toaletei din avion

Ryanair, liderul european low-cost, vrea să introducă o taxă pentru folosirea toaletei din avion
Sursa foto: Ryanair
27 Feb 2009   •   16:58

Compania aeriana Ryanair, liderul european low-cost, vrea să introducă o taxă de o liră pentru folosirea toaletei din avion pe timpul zborului, a anunţat vineri, directorul executiv al companiei irlandeze, Michael O?Leary, citat de Times Online.
O'Leary spune că transportorul aerian analizează posibilitatea amenajării unor automate cu monede aşezate pe uşa toaletei din aeronavă. Automatele sunt asemănătoare cu cele instalate în staţiile de tren.
?Un lucru la care ne-am gandit în trecut şi pe care îl luăm în considerare în continuare e posibilitatea de a aşeza pe uşa toaletei din avion un dispozitiv de plată?, a declarat O?Leary, vineri dimineaţă, pentru BBC Breakfast.
"Noi, cei de la Ryanair, încercăm în permanenţă să găsim noi modalităţi de a reduce costurile pentru ca zborul cu noi să fie mai uşor şi la dispoziţia tuturor călătorilor", a mai spus acesta.
Decizia este una controversată, mai ales în rândul consumatorilor.
"Ryanair face orice sa mai castige un dolar si, din nou, pune profitul inaintea confortului clientilor sai". Turner sustine ca planul ar putea avea efect invers: "taxarea pasagerilor care vor la toaleta ar putea reduce numarul clientilor care ar consuma bauturi la suprapret de la bordul aeronavei", a declarat Rochelle Turner, director de cercetare la Which?Holiday.
În urmă cu o săptămână, Ryanair spunea că intenţionează să diminueze costurile prin închiderea tuturor ghişeelor de check-in din interiorul aeroporturilor. Astfel, pasagerii vor trebui să facă toate formalităţile de check-in pe Internet.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ryanair
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close