Antena 3 CNN Economic Companii Salvarea pentru Harley-Davidson vine de la Warren Buffet

Salvarea pentru Harley-Davidson vine de la Warren Buffet

Salvarea pentru Harley-Davidson vine de la Warren Buffet
Sursa foto: Harley Davidson
04 Feb 2009   •   19:28

Grupul american Harley-Davidson, cel mai mare producător de motociclete din lume, se vede în situaţia ingrată de a fi nevoită să caute investitori externi care să asigure fondurile care pot ajuta compania să treacă în condiţii de siguranţă de perioada crizei economice. Cel care a sărit, imediat, în ajutor, este Warren Buffet, CEO al companiei Berkshire Hathaway, care a oferit un balon de oxigen de 300 de milioane de dolari producătorului de motociclete.
Capabil nu numai să nu fie afectat de criză, ci şi să profite de pe urma ei, Buffet a oferit companiei Harley-Davidson un pachet de salvare substanţial, care va rezolva problemele cauzate de scăderea drastică a vânzărilor asupra capitalului acesteia. Specializat în investiţii în această perioadă în care cei mai mulţi au probleme, Buffet a decis să achiziţioneze jumătate din noile obligaţiuni emise de grupul Harley. Ajutor important, dar nu fără un preţ. Omul de afaceri american a pus o condiţie grea pentru a ajuta compania, se precizează într-un articol al publicaţiei Capitalul.
Socitatea condusă de Buffet, Berkshire Hathaway, va primi o dobândă anuală de 15% din investiţiile pe care le face. Ajutorul, indiferent de preţul pe care trebuie să îl plătească apoi, este unul binevenit pentru Harley-Davidson, care urma să disponibilizeze nu mai puţin de 1.100 de angajaţi şi să închidă unele fabrici, conform unei declaraţii făcute la sfârşitul lunii ianuarie. Conform sursei citate, sursa tuturor problemelor este scăderea cererii de motociclete şi, deci, a vânzărilor (cu 6,8%), fapt ce a dus la rezultate financiare foarte slabe în ultimul trimestru al 2008. Situaţia a devenit alarmantă pentru compania americană când a înregistrat o scădere a profitului net de 58% în acea perioadă, până la un dezamăgitor 77,8 milioane de dolari.
Foto: www.leatherconnexion.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Warren Buffet
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close