Antena 3 CNN Economic Ei sunt pensionarii care pot primi compensare de 90% la medicamente. Condițiile care trebuie îndeplinite

Ei sunt pensionarii care pot primi compensare de 90% la medicamente. Condițiile care trebuie îndeplinite

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că o categorie de pensionari va putea beneficia de o compensare de 90% la costurile pentru medicamente.

Ei sunt pensionarii care pot primi compensare de 90% la medicamente. Condițiile care trebuie îndeplinite
Sursa foto: Gettyimages | Profimedia
de Ioana Mircea    |    23 Mar 2024   •   04:00

O anumită categorie de pensionari va putea beneficia de o compensare de 90% pentru medicamente. Anunțul vine din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Conform noilor reglementări, pensionarii cu venituri sub 1.800 de lei vor primi o compensare majorată de la 90%, comparativ cu pragul anterior de 1.608 lei pe lună. Această facilitate se aplică tuturor pensionarilor cu venituri sub 1.800 de lei, indiferent de alte surse de venit pe care le-ar avea.

Totuși, nivelul compensării poate varia între 20% și 100%, în funcție de tipul de medicament lista sa. Compensarea de 90% se aplică doar medicamentelor din sublista B.

În afară de pensionari, și alte categorii de cetățeni români pot beneficia de compensarea costurilor medicamentelor, printre care se numără copiii, gravidele, lăuzele și tinerii cu vârste între 18 și 26 de ani care sunt elevi, studenți sau ucenici. Unii dintre aceștia pot chiar să primească tratamente gratuite.

Potrivit datelor furnizate de Casa Națională de Pensii, la finalul anului 2023, în România existau 4.765.843 de pensionari, cu o pensie medie de 1.969 de lei, potrivit romaniatv.ro.

×
Subiecte în articol: pensionari medicamente compensaţie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close