Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficii ale masajului de care ar trebui să știi

Beneficii ale masajului de care ar trebui să știi

Dacă nu ai zice niciodată nu unui masaj făcut acasă sau dacă de abia aștepți să primești un voucher la un salon de masaj, probabil că te simți foarte bine în acele momente de răsfăț și ai vrea să nu se termine niciodată.

Beneficii ale masajului de care ar trebui să știi
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2022   •   15:44

Dar te-ai întrebat vreodată ce alte beneficii aparte de relaxare au aceste masaje efectuate în mod profesional sau amator? Citește mai departe pentru a afla care sunt avantajele masajului pentru persoanele cu probleme medicale sau pentru toate persoanele în general.

Însă ține minte un lucru! Un masaj nu te poate scăpa de un alt tratament prescris de doctor pentru o anumită afecțiune. Da, poate ameliora simptomele, dar cel mai bine este ca mai înainte de a te programa la un salon de masaj terapeutic de exemplu, să consulți un medic privitor la problemele tale medicale.

Masajul eliberează stresul acumulat și te relaxează total

Cel mai cunoscut beneficiu al masajului este atenuarea stresului și destinderea mușchilor. Mai trebuie efectuate studii pentru a ne da seama exact cam de câte ședințe de masaj este nevoie pentru a reduce cortizolul – hormonul de stres. Dar fiecare dintre noi poate afirma că un masaj din când în când face minuni la corp și la minte totodată.

Intimitate în cadrul cuplului

În dormitor se pot face mult mai multe lucruri aparte de dragoste. La fel de intim ca un act senzual este și un masaj efectuat partenerului de viață. Se simte la fel de bine și poate aduce în plus câteva beneficii pentru organism. Atingerile stimulante pot scădea tensiunea arterială și pot crește nivelul oxitocinei – hormonul stării de bine.

Așadar, și masajele care nu sunt practicate în salon, în sensul terapeutic, pot aduce cu sine avantaje enorme în cuplu pentru ambii parteneri. În special dacă sunt reciproce.

Drenaj limfatic pentru slăbit

Un astfel de drenaj sau masaj efectuat fie manual într-un salon, fie cu ajutorul unor aparate, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, crește flexibilitatea și puterea musculară, ajută destul de mult și la slăbit și tonifiat, având și un efect anticelulitic.
Așadar, comandă tratamentul tău online în ceea ce privește pierderea în greutate, dar fii cu un ochi și pe masajele de genul pentru a spori șansele de a slăbi sănătos și armonios.

Scapă de insomnii

Pe deasupra altor beneficii masajul are rol și în îmbunătățirea calității somnului și ajută mult și la vindecarea emoțională. Astfel, masajele nu doar că eliberează durerea fizică, ci și pe cea emoțională. Masajul diminuează nivelul de stres și încurajează un somn mai odihnitor care are mai apoi un impact major asupra organismului în general.

Masajul ameliorează și durerile articulare

Artrita implică articulații umflate și dureroase. Dar terapeutul de la salonul de masaj în timp ce îți frământă și masează mușchii, face ca sângele să circule către articulații, ceea ce poate duce la o ameliorare temporară a durerii.

Acum, fie că primești masaj de la partener sau în familie, fie că obișnuiești să mergi la salon, știi mai multe despre beneficiile acestui tip de terapie și probabil vei cere să ți se facă din ce în ce mai des.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close