Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce scuter să aleg pentru oraș

Ce scuter să aleg pentru oraș

Scuterele sunt apreciate de un număr mare de utilizatori pentru eficiența acestora în deplasările urbane și nu numai.

Ce scuter să aleg pentru oraș
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2024   •   12:35

Adesea, scuterele sunt cunoscute ca fiind niște mijloace de deplasare mici, de putere redusă și care au o viteză mică de deplasare, însă nu toate scuterele se încadrează în acest tipar, pe piață există multiple modele de scutere cu dimensiuni impunătoare, de putere mare și care pot atinge viteze ridicate în deplasare.

Probabil multe persoane care nu au avut un scuter și doresc să-și achizitioneze unul pentru deplasări urbane se întreabă dacă să aleagă un scuter cu motor mic sau unul cu motor mai mare, însă nu totul ar trebui să se rezume doar la motorizare.

În continuare veți putea regăsi mai multe informații care ar putea să vă fie de folos atunci când veți face pasul achiziționării unui scuter.

Condiții climatice

Scuterele, în general sunt vehicule care oferă o protecție redusă în fața intemperiilor, din acest motiv ar trebui să analizați dacă acest tip de vehicul poate fi o bună soluție de deplasare pentru dumneavoastră.

Dacă în zonele unde doriți să vă deplasați frecvent cu scuterul condițiile atmosferice sunt de regulă prielnice pentru perioade lungi de timp pentru conducerea scuterelor, atunci puteți lua în considerare achiziționarea unui astfel de vehicul. În schimb, dacă condițiile atmosferice sunt în general nefavorabile pentru utilizarea scuterelor, atunci poate ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui alt tip de vehicul.

Preferințe și necesităti

Ar trebui să vă gândiți la nevoile dumneavoastră de mobilitate din clipa de față și să estimați pe cât se poate care vor fi acestea în viitor. De exemplu, dacă aveți nevoie doar să vă deplasați în oraș, de regulă de acasă la locul de muncă și înapoi, iar asta ar presupune două drumuri scurte pe zi prin zone aglomerate, atunci poate un scuter de mici dimensiuni și de putere mică poate fi o bună variantă.

În schimb, dacă considerați că veți folosi scuterul atât pentru deplasări scurte în oraș cât și pentru călătorii mai lungi și mai dese, atunci puteți lua în calcul varianta achiziționării unui scuter mai mare, mai puternic și care să permită deplasarea cu viteze mai mari.

Țineți cont și de alte aspecte importante precum spațile de depozitare ale scuterului, necesitatea transportării unui pasager, sistemul de frânare, sistemul de iluminare și semnalizare, consumul de combustibil, norma de poluare dar și de confortul pe care scuterul îl poate oferi și nu vă limitati doar la acestea.

Proximitate stații de alimentare / încărcare

Un aspect important de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți să vă achiziționați un scuter pe benzină este proximitatea stațiilor de alimentare cu combustibil, deoarece sunt multe zone unde nu există astfel de stații sau acestea se află la distanțe foarte mari.

În aceste cazuri, o bună alternativă poate fi achiziționarea unui scuter electric care se poate încărca atât la stații de încărcare electrice cât și la diferite prize electrice.

Buget

Atunci când doriți să cumpărați un scuter ar trebui să luați în considerare bugetul pe care îl aveți disponibil pentru achiziție, dar totodată să aveți în vedere și alte aspecte importante precum costurile de utilizare ale scuterului, fiabilitatea acestuia, disponibilitatea pieselor de schimb și multe altele.

Există un număr important de producători de scutere la nivel global, însă doar o mică parte dintre aceștia au o vastă experiență în acest domeniu precum Kymco care este unul dintre cei mai mari și cunoscuți producători de scutere din lume.

La Kymco puteți găsi o varietate de modele de scutere care pot acoperi o gamă largă de cerințe și nevoi, de la scutere de mică capacitate cilindrică care pot fi potrivite pentru deplasările urbane, până la scutere puternice pe care le puteți folosi atât în oraș, dar totodată și cu care puteți pleca în plimbări pe distanțe medii și lungi.

Disponibilitate service-uri

Înainte de a achiziționa un scuter, verificați și dacă în zonele unde veți circula de regulă sau în apropierea acestora există service-uri autorizate unde puteți apela pentru servicii de întretinere și reparații.

Alegerea unui scuter poate fi o adevarată provocare, însă cu o documentare atentă, o evaluare adecvată a nevoilor dumneavoastră, un test ride precum și consultarea unor specialiști, puteți avea mai multe șanse de a vă găsi scuterul potrivit.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close