Antena 3 CNN Economic Performanţă în agricultura românească: Producem unul din cei patru hibrizi strategici de porumb la nivel european

Performanţă în agricultura românească: Producem unul din cei patru hibrizi strategici de porumb la nivel european

Anul acesta seceta a lovit nemilos indiferent de cultură, iar performanţa genetică este cea careva face diferenţa de acum încolo. Fără cercetare nu va mai exista agricultură performantă, competitivă în condiţiile unor impedimente climatologice fără precedent, iar soiurile şi hibrizii care ajung în brazdă trebuie să fie pregătiţi mai mult ca niciodată pentru secetă, ploi abundente şi pentru atacuri de boli şi dăunători. 

Performanţă în agricultura românească: Producem unul din cei patru hibrizi strategici de porumb la nivel european
de Georgiana Adam    |    31 Oct 2020   •   09:49

Porumbul este una din principalele culturi din România şi este produsul agroalimentar pe primul loc la export, tocmai de aceea cercetarea acordă o atenţie sporită creării unor hibrizi performanţi care să reziste la vreme toridă cu arşiţă şi ploi slabe. 

"Un astfel de porumb este unul dintre cei patru strategici la nivel european, creat de compania Limagrain.  Hibridul LG31.330 este un hibrid timpuriu cu un potenţial  foarte bun de producţie pentru grupa lui de maturitate şi necesită un pic de atenţi din partea fermierilor la semănat", susţine Adelin Damian, Product Manager Limagrain România.

Performanţă sporită a Hibridului LG 31.330

Compania Limagrain, de mai bine de cinci ani a iniţiat un program de ameliorare şi identificare a hibrizilor cu o toleranţă mărită la secetă, iar Hibridul LG31.330 este o încununare de succes a întregii munci efectuate în acest sens.

"Ştim foarte bine că cest hibrid este stabil în diverse condiţii meteorologice, au o productivitate foarte bună, au o toleranţă la secetă foarte bună, fac parte din proiectul Hidraneo pe care l-am lansat în urmă cu trei ani de zile, a explicat  Roxana Găman, Marketing Manager Limagrain România. 

×
Subiecte în articol: porumb Limagrain
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close