Antena 3 CNN Economic Măsura plafonării prețurilor la alimentele de bază expiră de la 1 februarie

Măsura plafonării prețurilor la alimentele de bază expiră de la 1 februarie

De la 1 februarie expiră plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază. Este o listă întreagă de produse pentru care Guvernul, în urma înțelegerii cu producătorii și comercianţii, a limitat adaosul la 20%.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2024   •   09:26

Ministerul Agriculturii va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu retailerii şi procesatorii pentru a stabili dacă va menţine sau nu această măsură.

O idee ar putea fi acordarea unor tichete sociale dedicate exclusiv achiziției de alimente de bază, mai cu seamă că infrastructura cardurilor sociale există deja.

Citește și: "Mitul" inflației scăzute care a făcut ca prețurile să crească cu până la 25%, anul trecut, în România. Puterea de cumpărare va scădea cu 50%

Potrivit PL-x 555/03.10.2023, măsura cu caracter temporar (90 de zile) este menită în vederea combaterii creșterii excesive a prețurilor și se aplică pe întreg lanțul de producție/procesare, import, comerț intracomunitar, distribuție și vânzare cu amănuntul, se arată în nota de fundamentare a ordonanței.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe 27 octombrie că se va introduce și o limită de maximum 5% a adaosului comercial practicat de comercianți pentru produse precum uleiul, zahărul, făină, mălai, carne de porc, carne de pui și carne de vită.

 

×
Subiecte în articol: plafonare prețuri alimente de bază
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close