Antena 3 CNN Economic Mihai Tănăsescu: Sunt convins că boardul FMI va aproba închiderea acordului cu România

Mihai Tănăsescu: Sunt convins că boardul FMI va aproba închiderea acordului cu România

Mihai Tănăsescu: Sunt convins că boardul FMI va aproba închiderea acordului cu România
de M.T.    |    26 Iun 2013   •   14:42

Boardul Fondului Monetar Internaţional va lua o decizie favorabilă finalizării actualului acord cu România, s-a declarat convins fostul reprezentant al ţării noastre la FMI, Mihai Tănăsescu.

„Aşteptăm lucruri bune de la Washington. Sunt convins că în consiliul director al Fondului Monetar Internaţional se va aproba închiderea acordului cu România. Boardul va remarca progresele pe care România le-a făcut pe parcursul acestor doi ani şi nu în ultimul rând cred că în mod important va fi dat mesajul că, dacă România doreşte, va avea în continuare în Fondul Monetar Internaţional un partener solid pentru viitorul ei economic", a declarat Tănăsescu pentru Agerpres.

„Sunt convins că un nou parteneriat cu Fondul Monetar Internaţional este o ancoră de stabilitate pentru economia României şi este un lucru care poate conduce la o accelerare a reformelor structurale în România”, a mai spus actualul vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Tot miercuri, premierul Victor Ponta a declarat că restanţele înregistrate în negocierile cu FMI, legate de arierate, privatizarea CFR Marfă şi listarea Transgaz, au fost recuperate, astfel că autorităţile îndeplinesc în prezent absolut toate condiţiile pentru încheierea cu succes a acordului.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close