Antena 3 CNN Economic Un pensionar militar a publicat talonul de pensie pe februarie 2023: "Să vedeți ce înseamnă o pensie specială"

Un pensionar militar a publicat talonul de pensie pe februarie 2023: "Să vedeți ce înseamnă o pensie specială"

Talonul de pensie publicat de un pensionar militar pe reţelele de socializare a stârnit discuţii aprinse.

Un pensionar militar a publicat talonul de pensie pe februarie 2023: "Să vedeți ce înseamnă o pensie specială"
Sursa foto: Profimedia Images/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2023   •   11:45

Pe un grup de Facebook, un pensionar militar și-a făcut public talonul de pensie, pentru a vedea utilizatorii "ce înseamnă o pensie specială".

În această perioadă, au apărut scenariile privitoare la reforma pensiilor militare.

După cum se poate observa, este vorba despre un talon al unui pensionar militar, talon de pensie din luna februarie 2023, iar pensia românului este de 2.190 de lei.

"Stimați colegii astăzi, pe toate posturile de televiziune, au vorbit de mărirea salariilor la primari și de pensiile speciale.

Citeşte şiCe pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani 

Cu tot respectul vă trimit să vedeți ce înseamnă o pensie specială și să nu primești nici cei 300 de lei ajutor", este mesajul pensionarului militar, potrivit bugetul.ro.

Impozit special pentru pensii speciale

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Toţi miniştrii care gestionează în prezent pensii de serviciu speciale au format un grup de lucru care se va ocupa de crearea Legii ce va implementa recomandările Comisiei Europene şi ale Băncii Mondiale, a anunţat, recent, PSD.

Miza o reprezintă miliardele de euro din Planul de Redresare și Reziliență (PNRR) de la Uniunea Europeană.

Sunt vizate atât pensiile militarilor, ale magistraţilor, precum şi cele ale parlamentarilor.

Cerinţele sunt creşterea ​vârstei de pensionare, până la nivelul celorlalte categorii sociale, acordarea pensiei doar celor care au îndeplinit cel puțin 20 de ani de activitate, precum şi ​Restrângerea condițiilor de pensionare anticipată.

Fostul judecator al Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, atrage atenţia că pensiile în plată nu pot fi recalculate.

Vezi şi: Impozit special pentru pensii speciale. Sunt vizaţi militarii, magistraţii şi parlamentarii români

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării (Explicaţii în Galeria foto).

Veste tristă pentru 1,8 milioane de români născuţi după 1968. Ei vor fi puternic afectaţi la pensii. Un calcul simplu arată problemele cu care aceştia se vor confrunta.

Problemele demografice ale României se vor acutiza în următorii 20-30 de ani, declinul sistemului de pensii urmând să înceapă în anul 2030, când o mare parte din "decreței" vor ieși la pensie.

În prezent, numărul angajaților cu carte de muncă este puțin mai mare decât cel al pensionarilor, ceea ce conferă o oarecare stabilitate.

Concret, numărul de salariaţi activi este la acest moment de 5,71 milioane persoane, potrivit datelor furnizate de către Inspecţia Muncii. Dintre aceştia, 4,5 milioane de angajaţi sunt din mediul privat, iar 1,2 milioane lucrează la stat.

Vezi şiPensii mai mari pentru unii români. Categoriile care vor primi o indemnizație de 50% din pensie

×
Subiecte în articol: pensii pensii militare talon pensie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close