Antena 3 CNN Economic Este risc de criză alimentară în România? | Răspunsul ministrului Agriculturii

Este risc de criză alimentară în România? | Răspunsul ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că nu sunt premise ca în România să fie o criză alimentară și susține că este în contact cu fermierii și procesatorii pentru a se asigura că necesarul de consum intern este asigurat.

Este risc de criză alimentară în România? | Răspunsul ministrului Agriculturii
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    23 Mai 2022   •   12:23

"Nu avem motive de panică!

Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toți cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor și din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta țara noastră. 

Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate", a transmis, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că România reușește an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obțină un surplus de producție faţă de nevoile de consum la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

"România nu este în această situaţie. Noi reușim an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obținem un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

Sunt permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil", a adăugat Adrian Chesnoiu.

NU avem motive de panică! Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru...

Publicată de Adrian Ionut Chesnoiu pe Luni, 23 mai 2022

×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu criza alimentara
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close