Antena 3 CNN Economic România a înregistrat cea mai mare producție de energie fotovoltaică din istorie, dar nu are cum să o stocheze

România a înregistrat cea mai mare producție de energie fotovoltaică din istorie, dar nu are cum să o stocheze

Producția de energie fotovoltaică a atins un nou record, însă acest lucru nu ne ajută prea mult, pentru că ne lipsesc soluțiile de stocare.

România a înregistrat cea mai mare producție de energie fotovoltaică din istorie, dar nu are cum să o stocheze
Sursa foto: pexels.com
de Ioana Ciobanu    |    12 Apr 2024   •   10:46

O recunoaște chiar ministrul Mediului, care spune că trebuie găsite soluții pentru a finanța modernizarea infrastructurii. 

Prețul de piață al energiei electrice este în România amiază, între orele 11:15-00:00 şi acest lucru se datorează, în principiu, faptului că a crescut foarte mult producția de energie fotovoltaică

De altfel, s-a atins o producție record, o producție istorică în ceea ce privește energia fotovoltaică, această sursă ajungând să fie pe locul trei în topul producției, după ape și nuclear. 

Totuși, în perioada în care energia electrică nu costă, în perioada în care prețul este zero, România exportă energie, în principiu către Ungaria. 

În perioadele în care prețul crește și vorbim despre orele de seară, România importă energie, spre exemplu, din Bulgaria.

Acest fapt se datorează în principiu, consumului, și asta pentru că amiaza consumul este mai mic, iar seara crește.

În plus, România are o mare problemă în ceea ce privește stocarea energiei. De altfel, acest lucru este subliniat și de autorități.

Se caută soluții pentru a stoca energia electrică, spune chiar ministrul Mediului. 

Dacă până acum se căutau soluții de finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, acum se caută soluții pentru stocarea energiei.

×
Subiecte în articol: energie fotovoltaică stocare energie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close