Antena 3 CNN Economic Virgil Popescu: România este interesată de producerea de energie eoliană offshore

Virgil Popescu: România este interesată de producerea de energie eoliană offshore

România este interesată de creşterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore, a transmis vineri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu: România este interesată de producerea de energie eoliană offshore
Sursa foto: pexels.com
de Silvia Preda    |    13 Ian 2023   •   19:38

"Astăzi am avut o întâlnire de lucru și cu Francesco La Camera - directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în care țara noastră este membră, cu ocazia participării la cea de-a XIII-a sesiune a Adunării.

Am transmis că România este interesată de creșterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore. Alte preocupări sunt legate de reglementarea și aplicarea soluțiilor inovatoare pentru decarbonare și răcire, dar și a soluțiilor tehnologice noi pentru decarbonizarea transportului, pentru a fi incluse în planul de lucru al IRENA.

Iar toate aceste soluții să fie detaliate în cadrul unor ateliere de lucru pe care să le organizăm în parteneriat cu IRENA, inclusiv la București, alături de parteneri internaționali și din regiunea noastră.

De asemenea, am discutat și despre planurile și țintele pe care ni le-am asumat ca țară pentru a produce și consuma cât mai multă energie verde. Directorul general IRENA mi-a transmis că susține România", a scris ministrul Energiei, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Virgil Popescu, în Emiratele Arabe Unite: "Am discutat despre acțiunile comune în domeniul energiei"

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close