Antena 3 CNN Economic Uleiul de floarea-soarelui costă 18 lei în unele magazine. Cum se explică scumpirea

Uleiul de floarea-soarelui costă 18 lei în unele magazine. Cum se explică scumpirea

Uleiul de floarea-soarelui a ajuns să coste în unele magazine din Capitală şi 18 lei litrul, iar carnea de porc s-a scumpit cu aproape doi lei pe kilogram. 

Uleiul de floarea-soarelui costă 18 lei în unele magazine. Cum se explică scumpirea
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   13:35

În acest context, românii fac tot mai greu faţă chetuielilor. Ca să îşi permită alimentele de bază au tăiat de pe lisă alte cheltuieli, cum ar fi îmbrăcămintea sau încălţămintea. 

Vânzătorii spun că uleiul a ajuns aşa scump şi pentru că l-au primit cu un preţ mai mare de la furnizor şi suma creşte de la o zi la alta.

Şi muşchiul de porc s-a scumpit. În ultima lună, preţul a crescut cu aproximativ doi lei, astfel că un kilogram a ajuns să coste acum 30 de lei. 

Administratorii măcelăriilor spun că asta se întâmplă din cauza scumpirilor la gaz, curent, cereale.

Şi telemeaua de oaie a ajuns să coste în jur de 40 de lei kilogramul, aşa că mulţi români cumpără acum doar de poftă, câte-o bucată, pe care dau cel mult 10 lei. 

Şi franzela simplă, care acum e doi lei, s-ar putea scumpi din nou în perioada următoare. Pâinea de 300 de grame s-a scumpit cu peste 10% în ultimele săptămâni. Scumpirile nu se vor opri aici, spun comercianţii. 

Mulţi români taie de pe lista de cumpărături produsele neesenţiale sau îşi iau câte două joburi, ca să facă faţă cheltuielilor. 

Inflaţia, un indicator care ne arată cât de mult s-au scumpit bunurile şi serviciile în ultimul an, a ajuns la 8,5% în luna februarie. BNR estimează că inflaţia va ajunge la 11,2% în trimestrul doi al acestui an.  

×
Subiecte în articol: ulei ulei floarea-soarelui scumpire
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close