Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Afacerea cu care un român a dat lovitura în acest an. Un kilogram se vinde şi cu 40 de lei la tarabe

Afacerea cu care un român a dat lovitura în acest an. Un kilogram se vinde şi cu 40 de lei la tarabe

Un român care a investit în câteva solarii la Oşorhei, în judeţul Bihor, a ieşit deja pe piaţă cu fructele care se vând, în această perioadă, chiar şi cu 40 de lei un kilogram.

de Alin Tarnovschi    |    29 Apr 2023   •   15:52

S-au copt primele căpşuni româneşti, iar producătorii s-au grăbit să iasă cu ele pe tarabe. Parfumate şi extrem de gustoase, fructele se vând şi cu 40 de lei pe kilogram. Am fost la Oşorhei, în judeţul Bihor şi am văzut cultura cu care se laudă Samuel Surdan.

Românul se aşteaptă să culeagă 25 de tone de fructe în acest sezon.

"Avem calitate prin gust, prin aspect. Sunt foarte zemoase şi dulci", a declarat Samuel Surdan.

În Oşorhei, pe 1,5 hectare, primele căpşuni au început să se coacă. Sunt soiuri din Italia, dar crescute în pământ românesc. Samuel Surdan a investit zeci de mii de euro în solarii, iar cele peste 60.000 de plante ar trebui să producă 25 de tone de fructe.

Citeşte şi: Un român a dat lovitura cu cea mai scumpă carne din lume. Un kilogram costă chiar şi 400 de dolari

În acest an, în solar, fructele s-au copt mai târziu ca de obicei din cauza temperaturilor scăzute din ultimele săptămâni. La Oşorhei, producătorul îşi vinde singur marfa.

"Noi nu avem intermediari aşa că preţul de pornire e mai mare, ca în fiecare an, dar pe parcurs ce creşte producţia scade şi preţul", a explicat Samuel Surdan.

Preţul fructelor româneşti o să scadă la jumătate în doar două săptămâni, odată cu apariţia pe piaţă a fructelor din plantaţiile din câmp.

 

×
Subiecte în articol: Agricool Oşorhei capsuni solar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close