Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Afacerea de succes pusă pe picioare în România de un fermier italian

Afacerea de succes pusă pe picioare în România de un fermier italian

Un fermier italian s-a mutat în România și crește pomi. Fără niciun ajutor de la stat, Carlo Dinardo a ajuns să aibă o afacere înfloritoare.

Afacerea de succes pusă pe picioare în România de un fermier italian
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2023   •   12:42

Carlo Dinardo a venit la Gârla Mare, în Mehedinți, în urmă cu 8 ani și n-a mai plecat.

A investit într-o livadă, iar acum fructele sale ajung în marile lanţuri de magazine. Nu i-a fost ușor, dar a avut aproape oamenii locului.

În 2015, o rafală de grindină puternică i-au distrus munca de o viaţă şi afacerea moştenită de două generaţii.

Astfel, italianul Carlo Dinardo a fost nevoit să pună lacătul pe afacerea cu pomicultură din ţara natală şi a decis să vină să investească în România. A ales comuna Gârla Mare, din Mehedinţi, deoarece, în Italia, lucrase 20 de ani cu românii de aici.

A găsit în acest loc soluri fertile, unde a plantat livezi întregi de pomi fructiferi. Astăzi, fructele gustoase ajung în marile lanţuri de magazine, fără a căuta sprijin din partea statului.

Carlo Dinardo deţine 20 de hectare de livadă

Carlo nu i-a uitat nici pe românii cu care a lucrat în ţara lui natală. Acum, cu toţii lucrează în livezile din Gârla Mare.

Investiţia este de 10.000 de euro pe hectar, însă italianul spune că nu regretă pasul făcut şi mutarea în România şi consideră că piaţa de desfacere către lanţurile de magazine reprezintă un pas important pentru o afacere în agricultură.

Povestea italianul Carlo Dinardo a fost prezentată sâmbătă la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii "Agricool cu Loredana Cofari".

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close