Antena 3 Emisiuni Antena 3 Special LEGENDA MORMINTELOR GOALE S-A SPULBERTAT!

LEGENDA MORMINTELOR GOALE S-A SPULBERTAT!

21 Iul 2010   •   16:44
LEGENDA MORMINTELOR GOALE S-A SPULBERTAT!

Un mit al Revolutiei romane s-a spulberat azi. O legenda urbana care spunea ca mormintele celor doi soti Ceausescu din cimitirul Ghencea ar fi goale, s-a dovedit a fi NUMAI o legenda! Confimarea, deocamdata partială, a fost făcută de soțul Zoiei Ceaușescu, Mircea Oprean.  Contrar unor zvonuri, peste sicriele celor doi nu a fost turnat beton si poate contrar asteptarilor atat Mircea Oprean cat și Valentin Ceaușescu au evitat să facă un spectacol din momentul dezhumării. Insă isteria publică s-a consumat la poarta cimitirului , unde cațiva trecători care au prins de veste au lansat noi teorii si ipoteze. Dupa 20 de ani mai avem nevoie de teorii ale conspirației? Putem privi cu luciditate in ochii istoriei, fără patetism, fără prejudecăți si  să incheiem un capitol care a adunat in 20 de ani foarte multe semne de intrebare? Dar oare, ca popor, putem sa privim inapoi cu aceeasi luciditate fara a incerca sa acreditam ideea ca +a fost mai bine pe vremea aceea?
Si se mai naste o intrebare - aceasta exhumare nu are cumva darul de a ne deturna privirea de la criticile tot mai vehemente ce vin din UE catre Romania si conducatorii ei tocmai azi cand , de pilda, sedinta de guvern a fost condusă de Traian Basescu si nu de Emil Boc?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close