Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Spital nou, construit în Alexandria. Va avea cinci etaje, heliport şi va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie

Spital nou, construit în Alexandria. Va avea cinci etaje, heliport şi va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie

Un spital nou va fi construit în Alexandria, chiar în curtea unităţii medicale de urgenţă din oraş. Clădirea modernă, cu subsol, parte şi cinci etaje, va avea inclusiv heliport şi va prelua secţiile care, la ora actuală, funcţionează în corpul C al Spitalului Judeţean de Urgenţă, un corp nemodernizat.

de Ioana Mircea    |    15 Noi 2023   •   17:53

"Lucrările au început de ieri. Termenul de finalizare este luna septembrie a anului 2025. Valoare proiectului este peste 97 de milioane de lei, dintre care sunt fonduri guvernamentale, buget local și fonduri de la Banca Europeană de Investiții.

Practic, vorbim de un spital nou cu o suprafață totală construită, desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați. Vor fi 72 de paturi. Vom avea aici toate secţiile care, astăzi, îşi desfăşoară activitatea în corpul C, care nu a fost reabilitat aşa cum au fost primele două corpuri. Aici vom avea cele şase săli de operaţie, vom avea secţie pentru nou-născuţi, secţie de Terapie Intensivă, vom avea laboratul integrat pe farmacie, centrul integrat de hemodializă, saloane de spitalizare de zi şi, de asemenea, terasa imobilului va avea un heliport.

Sunt investiţii extrem de importante pentru un domeniu important. Banii vin din trei surse de finanţare: Banca Euopeană de Investiţii, fonduri guvernamentale prin Compania Naţională de Investiţii şi bugetul judeţului Teleorman. Aici vor fi transferate toate secţiile care în acest moment îşi desfăşoară activitatea în corpul C. Dar vobim de un spital care va avea dotări de ultimă generaţie, atât din punct de vedere al echipamentelor medicale, dar şi al echipamentelor nemedicale şi, de asemenea, condiţiile hoteliere pentru pacienţi se vor îmbunătăţi.

Vor fi condiţii astfel încât serviciile medicale să poată fi realizate şi oferite în cele mai bune condiţii, respectând toate standardele şi circuitele funcţionale care reglementează această activitate medicală. Nu vorbim doar de construcţia în sine, ci vorbim şi de dotarea acesteui, practic, nou spital, o dotare cu aparatură de ultimă generaţie", a declarat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close