Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Declarații stupefiante în dosarul Vâlcov

Exces de putere. Declarații stupefiante în dosarul Vâlcov

Exces de putere. Declarații stupefiante în dosarul Vâlcov
24 Mai 2019   •   21:41

Noi dezvăluiri-bombă, vineri seară, la "Exces de putere".

În ultima săptămână de campanie s-a urmărit a i se da o lovitură dură unui apropiat al lui Liviu Dragnea, cel despre care se spune că este creierul Guvernului, consilierul premierului Viorica Dăncilă, cel care pregătește majoritatea măsurilor economice cu care Executivul a ieșit în ultima vreme și care, de altfel, i-ar pregăti și lui Liviu Dragnea suportul suportul informațional pentru ieșirile publice și toate anunțurile cu miză concretă pe care le face președintele PSD.

Săptămâna aceasta, procurorii au anunțat că Darius Vâlcov este pus sub urmărire pentru infracţiunea de "divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională (articolul 407 din Codul penal, alineatul 3)", faptă care se pedepește cu până la 5 ani de închisoare.

"Ce să vedeți, însă: Darius Vâlcov era urmărit penal din 27 februarie, nici mai mult, nici mai puțin. Ca atare îți pui întrebarea de ce apare acum această informație? Să fie vorba doar de ultima săptămână de campanie sau să fie parte a unui plan mai larg", a spus Oana Zamfir.

"Și cu o țintă suplimentară față de Darius Vâlcov, care părea primul obiectiv al anchetatorilor și al propagandei?", a completat Adrian Ursu.

Potrivit informațiilor prezentate de Berta Popescu, senior-editor Antena 3, este vorba despre niște declarații date de un prim-grefier de la Parchetul Curții de Apel din Constanța. Este vizată în dosar Adina Florea, adjunctul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

"A fost audiată această grefieră de 3 ori. De două ori la Parchetul Generar și o dată la DIICOT. Este important un aspect: în prima declarrație dată de această doamnă grefier spune că nu a fotocopiat niciodată protocolul, că nu a făcut niciun xerox, că nu l-a fotografiat cu telefonul, că nu știe cum a ajuns în spațiul public.

La câteva zile distanță, doamna grefier începe să-și amintească și să spună că, de fapt, doamna Adina Florea a intrat la ea în birou, a văzut că erau niște documente pe masă, că se lucra la un răspuns pentru PG, iar doamna Adina Florea ar fi întrebat-o ce face și i-a spus că vrea să citească și ea acel protocol din 2016, să îl copieze și să-l distrugă apoi", a spus Berta Popescu, la Exces de putere.

În mod surprinzător, imediat după această a doua declarație, cei de la Parchetul General au decis să renunțe la urmărirea penală în ceea ce o privește pe grefieră.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov Exces de putere
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close