Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Înregistrări explozive care scot la iveală filiera italiană a condamnaţilor din România. Cum a ajuns Alina Bica în contact cu o procuroare

Înregistrări explozive care scot la iveală filiera italiană a condamnaţilor din România. Cum a ajuns Alina Bica în contact cu o procuroare

Ies la iveală legăturile rețelei care-i sprijină pe fugarii români din Italia. Dincolo de posibilele contacte din peninsulă, în justiție și poliție, filiera include interlopi din România conectați cu magistrați de la București.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   23:05

Numele cel mai răsunătoar pe lista beneficiarilor acestei rețele este cel al fostei șefe DIICOT, Alina Bica.

Fugara Alina Bica a beneficiat de spijinul unui celebru interlop când a ajuns în Italia, o recunoaște chiar partenerul ei cu care s-a întors din Costa Rica și cu care a deschis un restaurant, Florin Busuioc.

Aceasta a fost o sentință cheie, pentru că a creat precedent pentru condamnații din România și putea să fie invocată de către Bica în fața instanțelor din Italia.

Din acest motiv, era important Sorin Udrea, liderul interlop din Timișoara.

Citește și: Alina Bica vinde pizza în Italia! Cum a fost surprinsă fosta șefă DIICOT, condamnată la închisoare și fugită din țară

Acesta a fost primul, care în 2016 a fugit în Italia unde și-a obținut rezidența pentru a scăpa de o condamnare de 6 ani și 8 luni.

După ce autoritățile din Italia au respins extrădarea, Udrea a ispășit o mică parte din sentință la seral.

Era obligat ca în fiecare seară să fie la domiciliu până a doua zi dimineață.

Interlopul a continuat să sfideze autoritățile din România. A ajuns să-l amenințe pe procurorul DIICOT care l-a anchetat, în live-uri pe Facebook.

După prima întâlnire, legăturile dintre fugarii Bica și Udrea, au devenit tot mai strânse.

Sorin Udrea avea nevoie de cunoștințele de drept ale fostei șefe DIICOT, plus că legătura sa specială cu acesta îi oferea un ascendent important față de restul interlopilor.

În februarie 2022, Alina Bica nu discută numai cu Sorin Udrea, ci și cu o fostă colegă, Cristina-Ioana Bartha, de la Structura Centrală DIICOT.

Ioana Bartha nu și-a anunțat superiorii de discuția cu Alina Bica.

"Nu a fost identificată vreo informare întocmită de către doamna procuror Bartha Cristina, cu privire la activitățile desfășurate pe teritoriul Italiei, în luna februarie a anului 2022, altele decât cele aferente cauzei penale instrumentate.

Alina Bica și Sorin Udrea sunt în continuare în Italia. Rețeaua rezistă.

×
Subiecte în articol: Alina Bica Italia condamnati fugiti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close