Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: "Șansele nu sunt mari în momentul de față"

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: "Șansele nu sunt mari în momentul de față"

Negocierile dintre Ucraina și Rusia au ajuns la a patra rundă, dar până acum nu s-a ajuns la niciun rezultat. Ambasadorul israelian în România, David Saranga, a explicat, în această seară la Antena 3, în cel fel ar putea influența Israelul negocierile.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: "Șansele nu sunt mari în momentul de față"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    14 Mar 2022   •   19:22

"Primul ministrul israelian s-a întâlnit cu Vladimir Putin în urmă cu aproximativ 10 zile, la Moscova, și au discutat. După aia au avut câteva convorbiri cu Zelenski și cu Putin. Drumul este lung până când vom vedea o soluție pentru această problemă. Și dacă există o șansă mică pentru a reuși în această misiune noi vom face tot ce e posibil. Dar, șansele nu sunt mari în momentul de față", a spus Saranga, în emisiunea "În fața națiunii", moderată de Sabina Iosub.

Întrebat care este motivul pentru care cele două părți nu reușesc să ajungă la un acord, ambasadorul Israelului a răspuns:

"Eu cred că fiecare țară are obiectivele ei și din acest motiv nicio țară, mai ales Rusia, încă nu a și-a împlinit obiectivul fixat la începutul războiului. În momentul de față nimeni nu știe care este obiectivul și dacă cineva crede că știe e o ipoteză. Nimeni nu știe, mai ales după cum au evoluat lucrurile după începerea războiului.

Rusia și Ucraina trebuie să vină la masa de negocieri și să vorbească pentru a rezolva această situație. În momentul de față, negocierile încă nu au dus la un bun sfârșit."

Când ar urma să se întâlnească Volodimir Zelenski și Vladmir Putin  | Consilierul președintelui ucrainean, dezvăluiri exclusive la Antena 3

Negocierile între delegațiile ucraineană și rusă sunt în prezent mai constructive și se profilează o întâlnire între președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și cel rus, Vladimir Putin.

Informațiile au fost dezvăluite de Mykhailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean și lider al delegației de negociatori ucraineni.

Luni, discuțiile au luat "o pauză tehnică" după câteva ore.

De astă dată, negocierile s-au desfășurat prin videoconferință.

Dialogul va fi reluat marți.

"Vladimir Putin a înțeles că şi-a supraestimat armata", spune Mykhailo Podoliak într-un interviu acordat exclusiv News Hour with CNN.

"La momentul de față, negocierile se desfășoară la un nivel mult mai constructiv și consider că vom ajunge la un anumit compromis. După 17 zile de lupte grele, Federația Rusă înțelege foarte bine că starea armatei sale este diferită semnificativ de starea armatei ucrainene", arată consilierul lui Volodimir Zelenski.

Podoliak estimează că în următoarele două săptămâni va avea loc o întâlnire între președinții Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

"Nu avem încă un loc concret. Sunt câteva locații pe care le avem în vedere. Discutăm toate aceste locații, nu numai din punctul de vedere al securității, ci și al simbolismului, pentru că foarte multe țări își doresc să intermedieze, în sensul bun al cuvântului, aceste negocieri, dorindu-și cu sinceritate oprirea acestui război, pentru că înțeleg amenințarea reală la adresa securității globale.

Deci, rezolvăm totodată și aspectele logistice, însă mai importantă decât logistica întâlnirii este conținutul acesteia. Dorim ca la întâlnire să fie discutate problemele de actualitate (...) care să țină cont în primul rând de interesele Ucrainei, pentru că Ucraina este țara care suferă cel mai mult din cauza invaziei militare directe", a precizat el.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina David Saranga
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close