Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Ingredientul ”interzis” care crește speranța de viață: ”Secretul este să îi dai corpului ce îi trebuie, la timp!”

Ingredientul ”interzis” care crește speranța de viață: ”Secretul este să îi dai corpului ce îi trebuie, la timp!”

Acest ingredient este cunoscut de marii cercetători ai lumii că ar duce la creșterea longevității, însă de cele mai multe ori este blamat și chiar interzis.

Ingredientul ”interzis” care crește speranța de viață: ”Secretul este să îi dai corpului ce îi trebuie, la timp!”
Sursa foto: Aleksandr Zubkov / Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Noi 2023   •   20:00

Auzim frecvent sintagma ”excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății”. Se pare însă că sarea aduce multe beneficii organismului, în special atunci când este consumată așa cum trebuie. 

Adrian Vornicu a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN cât de importantă este sarea pentru organism și cum trebuie consumată astfel încât să nu devină un pericol pentru noi. 

”Există o specie studiată, se numește infuzoria, despre care cercetătorii au descoperit că este imortală. Este un fel de meduză care, atunci când celulele de la extremitățile ei încep să degenereze, încep să se apropie de polipul principal, ea începe să își regenereze celulele și își mai trăiește o dată tinerețea.

De ce meduza și de ce nu lupul, iepurele, sau pasărea? Pentru că trăiește în mediul marin. Și acum o să vă spun un secret. Alexis Carrel, care a devenit medicul familiei Rockefeller și care a fost laureat al unui premiu Nobel, a ținut inima unei găini, care normal trăiește cinci ani, 27 de ani în viață. Experimentul lui Alexis Carrel este foarte cunoscut în lumea științifică. Un student, într-o singură zi, a uitat să îi schimbe apa. Atât, doar a uitat să schimbe apa. Iar inima a murit. După 27 de ani”, a explicat Adrian Vornicu la Antena 3 CNN.

”Celula este nemuritoare. Secretul este să o hrănești zilnic la timp și să evacuezi deșeurile la timp”

”Celula este nemuritoare. Secretul este să o hrănești zilnic la timp și să evacuezi deșeurile la timp” spunea medicul Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru Medicină.

Cum putem aplica noi lucrul acesta? Încetinea el respectiva inimă de găină? Alexis Carrel a studiat în Franța, la Lyon, unde făceau experimente cu apă de mare. Și el a plecat cu acea apă de mare în America și a devenit medicul fundației, premiul Nobel, cu acest experiment. Ținând o inimă de găină în apă de mare diluată după anumite metode.

”Mulțimea a fost prostită cu sintagma: Excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății Trebuie separată sarea de zahăr”

Și Ivo Pitanguy, celebrul medic estetician în Brazilia, avea insula lui personală, foarte multe staruri americane s-au operat la el, ținea eșantioanele de piele în apă de mare.

De aia meduza respectivă trăiește atât de mult. Noi ce suntem ca ființă umană? Suntem un acvariu marin în care celulele nostre înoată într-un mediu salin. Cele șapte fluide biologice sunt soluții saline. Dacă știm să respectăm acel proces de apă - sare, apă - sare... pare bazic”, a mai spus el. 

”Academicianul Ioan Bradu Iamandescu spunea că ”lipsa sării din corp încetinește influxurile nervoase de 11.000 de ori”. Totodată, academicianul mai spunea: ”Mulțimea a fost prostită cu sintagma: Excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății Trebuie separată sarea de zahăr”. 

Deci secretul este să îi dai corpului ce îi trebuie la timp”, a mai explicat Adrian Vornicu în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Adrian Vornicu iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close