Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cele mai ciudate frici ale omenirii! Dacian Pășcuță, la iThink: „Îi era frică de buric!”

Cele mai ciudate frici ale omenirii! Dacian Pășcuță, la iThink: „Îi era frică de buric!”

Când vine vorba de fobii, nu există o limitare a lucrurilor de care oamenilor ar putea să le fie frică. Expert în decodarea minții și în tratarea fobiilor, Dacian Pășcuță a vorbit la iThink cu Iusti Fudulu despre fricile care i-au dat cel mai mult de furcă în cariera sa.

Cele mai ciudate frici ale omenirii! Dacian Pășcuță, la iThink: „Îi era frică de buric!”
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   07:32

„Una dintre cele mai ciudate frici pe care eu le-am întâlnit au fost frica de pene de porumbel. Pur și simplu nu putea să stea în prezența unor porumbei, de exemplu, piețele erau evitate, că doar erau pline de porumbei. Inclusiv zgomotul de aripi îi activa o frică paralizantă. O fobie este amuzantă pentru toată lumea, mai puțin pentru care o trăiește. Pentru că n-are nicio legătură cu porumbeii. Îi spui unui om că e absurd să te temi de pene de porumbel. Dar el se teme, de fapt, de ceva din trecut, care a fost asociat în timp cu penele de porumbel.”, a explicat Dacian Pășcuță.

Cum se naște frica de albine?

Citeşte şi: Ești cumva acrofob?! Top 3 fobii ale oamenilor. Dacian Pășcuță, iThink: "Cu două dintre frici ne naștem!"

Într-un alt caz analizat, Decebal Pășcuță a descoperit „o teamă de albine, deși omul n-a fost niciodată înțepat de albine. Și ne-am dus în spate și am văzut că omul avea o problemă cu un ac de la o injecție din copilărie, care între timp a fost asociat cu o albină", a interpretat această fobie expertul, care a reușit să descopere și cauza uneia dintre cele mai ciudate fobii auzite vreodată.

"Frică de burice – nu se putea uita la propriul buric sau la buricul altcuiva. Și aici a fost la bază o legătură provocatoare cumva cu mama. Și odată ce se dizolvă asta, se dizolva și frica.”, a adăugat Dacian Pășcuță la iThink cu Iusti Fudulu, emisiunea care, deși nu îți spune ce să gândești, cu siguranță te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: Dacian Pășcuță iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close