Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cât de importante sunt, de fapt, hainele pe care le purtăm: ”Acesta este momentul în care haina nu mai contează”

Cât de importante sunt, de fapt, hainele pe care le purtăm: ”Acesta este momentul în care haina nu mai contează”

”Haina face pe om” este o vorbă care ni s-a întipărit în minte încă de când eram copii. Și poate fi adevărată, dar doar până la un moment dat.

Cât de importante sunt, de fapt, hainele pe care le purtăm: ”Acesta este momentul în care haina nu mai contează”
Sursa foto: Yuricazac Getty Images
de Laura Dinu    |    12 Dec 2023   •   21:00

Călin Iepure, antreprenor, speaker și influencer, a explicat, în exclusivitate în emisiunea iTink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cât de adevărată este vorba ”haina îl face pe om” și cât de valabilă mai este aceasta în ziua de azi.

”Am fost într-o tabără la un moment dat. Eram în clasa a XII-a. Întotdeauna mi-a fost sădit în minte ”haina îl face pe om”. Este o credință moștenită din bătrâni. Am mers în Germania și am observat că oamenii aceia nu puneau atât de mare preț pe haine, nu puneau atât de mare preț pe modul în care se îmbrăcau. Eu eram la sacou, la cămașă, aranjat tot timpul.

După ce m-am întors în România, am zis să mă îmbrac și eu ca ei. Pentru că mi-a plăcut. M-am îmbrăcat lejer, mi-am luat blugi rupți, tot felul de tricouri. Până într-o zi, când, din cauza faptului că eram îmbrăcat mai golănește, nu am fost primit la oră de către un profesor. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că, la noi în România, haina îl face pe om. Cu o singură precizare. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Asta se întâmpla acum foarte mulți ani”, este de părere Călin Iepure.

Citește și: Capcanele folosite de angajatori la interviu! Gesturile la care trebuie să fiți atenți: ”Foloseam tehnici subtile prin care observam tot!”

”Ce se întâmplă acum? Haina îi face pe om până acel om devine un brand. În momentul în care tu ți-ai dezvoltat brandul tău personal suficient de bine definit, în acel moment nu mai contează haina. Dacă priviți la speech-urile lui Steve Jobs, o să observați că el era îmbrăcat întotdeauna în tricou. La fel și fondatorul celei mai mari rețele sociale, veți vedea că și el se îmbracă tot în tricou. Are zeci de tricouri, toate la fel, și aceiași blugi, la fel.

Așadar, haina îl face pe om până acesta ajunge la un nivel la care este cunoscut. Și de acolo poți să fii cum vrei tu. Vei fi perceput întotdeauna ca autentic”, a mai spus Călin Iepure în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu Călin Iepure
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close