Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cel mai sănătos înlocuitor pentru cartof. Marius Văduva: ”Este bun pentru sănătate și plin de nutrienți!”

Cel mai sănătos înlocuitor pentru cartof. Marius Văduva: ”Este bun pentru sănătate și plin de nutrienți!”

Cartoful este unul dintre alimentele de bază ale românilor. Însă acesta distruge pancreasul, crește glicemia și îngrașă. Există însă un înlocuitor, la fel de gustos, extrem de plin de nutrienți și care nici nu îngrasă la fel de mult.

Cel mai sănătos înlocuitor pentru cartof. Marius Văduva: ”Este bun pentru sănătate și plin de nutrienți!”
Sursa foto: Alex Walker Getty Images
de Laura Dinu    |    28 Dec 2023   •   10:00

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este cel mai bun înlocuitor al cartofului.

Potrivit specialistului în nutriție, carbohidrații nu ar trebui consumați în exces, iar cartofii ar trebui înlocuiți cu alte alimente mai sănătoase.

”Ar trebui să renunțăm cât putem de mult, la tot ce înseamnă carbohidrați în exces... Iar cartofii sunt pe primul plan. Datorită amidonului din cartoful alb, fiindcă avem posibilitatea să mâncăm cartof dulce, care are un indice glicemic aproape la jumătate cât cartoful normal, pare că are un indice glicemic mare deoarece i se spune că este dulce, dar este bun pentru sănătate și pentru pancreas față de cartoful normal”, spune Marius Văduva. 

Citește și: Alimentul consumat în exces de Steve Jobs, înainte să descopere că suferă de cancer. Marius Văduva: ”A vrut să trăiască la nesfârșit! Aceasta a fost cauza!”

”Gândiți-vă că un cartof mov sau un cartof dulce este plin de nutrienți iar cartoful normal, cel mai plin de amidon, pe care îl mâncăm toți, dacă îl mănânci de trei ori pe săptămână, întrebarea este când vei face diabet, nu dacă. 

Este suficient să mănânci doar de trei ori pe săptămână ca să faci diabet. 

Vezi și: ”Din acel moment ai între 5 și 10 ani până vei face o boală oncologică!” Semnele timpurii pe care corpul ni le transmite

Cred că dacă aș face un studiu pe cartofi și aș sta lângă un fast food, dacă aș lua numele și prenumele celor care mănâncă des, eu cred că nu ai nevoie decât de trei ani dacă mănânci săptămânal de trei ori la fast food să faci diabet. Combinațiile sunt foarte grele acolo”, mai spune Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marius Văduva iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close