Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Exercițiul care te scapă de insomnii, fără medicamente: "În doar 10-15 minute"

Exercițiul care te scapă de insomnii, fără medicamente: "În doar 10-15 minute"

Din ce în ce mai mulți români se luptă cu insomniile. Grijile, stresul, anxietatea, toate duc la nopți nedormite. Există însă un exercițiu pe care îl putem face zilnic și care ne ajută să adormim mai repede și să avem un somn odihnitor.

Exercițiul care te scapă de insomnii, fără medicamente: "În doar 10-15 minute"
Sursa foto: Flashpop / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    25 Noi 2023   •   13:00

”Omul care aduce pacea”, Sabin Mureșan, trainer acreditat de Institutul HeartMath, a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este exercițiul care ne ajută să adormim ușor, fără medicamente. 

”Mă întind pe spate, apropo de a aduce atenția în zona inimii, pun palma stângă pe piept, în zona inimii, palma dreaptă pe abdomenul inferior, pe pântec. Așa ating corpul în zona care creează coerență, inima, și în zona în care în special glandele suprarenale, care sunt în această zonă a abdomenului, creează stres, cortizol, adrenalină. Și le conectez.

Pun palmele. Corpul nostru, fiind și un corp care generează electromagnetism constant, ating și respir. Și sunt atent doar la palme și la respirație. Cu exercițiu, asta duce natural la relaxare și la destresare”, a explicat Sabin Mureșan la Antena 3 CNN.

Însă acest exercițiu trebuie făcut zilnic, ținând cont că nu ne ajută să scăpăm doar de insomnii, ci ne recalibrează și ne ajută să ne regăsim calmul interior. 

”10-15 minute, care într-adevăr cer o anumită disciplină. Îmi pot pune o alarmă pe telefon, pentru că am nevoie de trei-patru săptămâni, dacă sunt trei luni este și mai bine, în care zilnic am două momente de acest gen, indiferent ce se întâmplă, indiferent unde sunt, dimineața și la prânz, sau dimineața și seara. Mă opresc și 10 minute le petrec cu mine.

Nu există nu am timp, există doar unde duc atenția. Dacă înțeleg beneficiile, și beneficiile sunt în toate direcțiile despre care am vorbit. Mai exact bunăstare fizică, vitalitate, regenerare fizică, echilibru emoțional, claritate mintală și prezență. Asta înseamnă creativitate, înseamnă inspirație, înseamnă a găsi rapid soluții corecte în anumite situații de viață. Și mai este nivelul de relaxare, de deconectare, de încredere pentru o înțelepciune mai largă a vieții dincolo de corpul meu. Împreună se armonizează natural și generează o viață armonioasă”, a mai explicat Sabin Mureșan în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Sabin Mureșan iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close