Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alegeri europarlamentare 2024. A început lupta pentru un loc eligibil pe listele partidelor

Alegeri europarlamentare 2024. A început lupta pentru un loc eligibil pe listele partidelor

A început lupta pentru alegerile europarlamentare 2024. Este agitație mare în rândul politicienilor pentru a prinde un loc eligibil pentru Parlamentul European.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2024   •   20:43

Alegerile europarlamentare 2024 sunt considerate cele care vor da tonul celorlalte alegeri din acest an, iar în PSD este mobilizare maximă, spun surse politice. 

Social-democrații încep să discute pentru stabilirea candidaților la sfârșitul acestei săptămâni.

Este agitație mare pe scena politică. Potrivit unor surse politice, social-democrații, deja de săptămâna viitoare, din data de 7 ianuarie, vor începe întâlnirile regionale pentru a stabili candidații, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, le-a cerut social-democraților mobilizare maximă pentru alegerile europarlamentare, pentru că sunt considerate alegerile care vor da tonul pentru celelalte rânduri de alegeri din acest an - locale, parlamentare și prezidențiale. 

Citeşte şiAlegeri 2024 | Guvernul trebuie să decidă dacă va comasa alegerile prezidenţiale cu cele locale

Potrivit unor surse politice, la ultima discuție pe care Marcel Ciolacu a avut-o cu colegii săi, liderul social-democrat le-a cerut tuturor președinților de organizații să își asume procentul pe care fiecare organizație îl va obține la alegerile europarlamentare. 

Şi Nicolae Ciucă le-a trasat sarcina asumării procentului liderilor de filiale, însă se poartă discuții pentru că foarte mulți dintre actualii europarlamentari liberali își doresc să mai prindă un nou mandat la Bruxelles.

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close