Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ambasadorul României în Polonia, despre vizita lui Joe Biden în Varșovia: "Transmite un mesaj cu privire la securitate"

Ambasadorul României în Polonia, despre vizita lui Joe Biden în Varșovia: "Transmite un mesaj cu privire la securitate"

Klaus Iohannis se întâlnește mâine cu Joe Biden, la reuniunea extraordinară a Formatului B9 de la Varșovia. Ambasadorul României în Polonia, Cosmin Onisii, a vorbit despre importanța vizitei președintelui american.

de Ştefan Petrică    |    21 Feb 2023   •   22:15

"Prezența președintelui Joe Biden la Varșovia și în special întâlnirea pe care liderul american o va avea cu liderii de stat din formatul B9, transmite un mesaj cu privire la relevanța în creștere dovedită deja a acestui format de securitate.

Trebuie să spun că România și Polonia sunt parte a unor formate regionale extrem de relevante și de importante de cooperare. Avem o structură de cooperare regională în domeniul securității alături de România, Polonia și Turcia. Este un format care a crescut în relevanță, practic sunt întâlniri cu o frecvență sporită.

Relațiile economice româno-polone, pe ambele lor dimensiuni, investiții reciproce și schimburi comerciale bilaterale se află cu o tendință accentuată de creștere în ultimii ani.

Mă bucur foarte mult să subliniez în acest context că la sfârșitul anului 2022, potrivit estimărilor noastre, schimburile comerciale bilaterale vor depăși 10 miliarde de euro.

Citește și: Andrzej Duda: "Putin crede că va pune mâna pe pământurile noastre, dar noi ne vom lupta până la moarte"

Vizita președintelui Biden în Polonia se explică și prin faptul că Polonia a fost, din primul moment al agresiunii ruse împotriva Ucrainei, în linia întâi în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, ca și România de altfel", a declarat Ambasadorul României în Polonia, Cosmin Onisii.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close