Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Mediului despre arderile ilegale: "Există o rețea de crimă organizată care trebuie destructurată și oprită, dar nu putem alege cea mai simplă soluție"

Ministrul Mediului despre arderile ilegale: "Există o rețea de crimă organizată care trebuie destructurată și oprită, dar nu putem alege cea mai simplă soluție"

Arderile ilegate din apropierea Bucureştiului par imposibil de oprit de căre autorităţi. În acelaşi timp aerul din Capitală este aproape toxic. Ministrul Mediului, Tanczos Barna susține că oprirea rețelelor de crimă organizată este doar o parte din soluție.

Ministrul Mediului despre arderile ilegale: "Există o rețea de crimă organizată care trebuie destructurată și oprită, dar nu putem alege cea mai simplă soluție"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2021   •   19:36

Într-o intervenție în direct la News Hour wuth CNN, ministrul Mediului spune că din păcate ne confruntăm cu aceleași probleme de ani de zile și nu doar în ceea ce privește arderile ilegale de deșeuri, dar și legat de poluarea adusă de trafic ori lipsa unor planuri coerente pe termen lung.

"În București autoritățile au eșuat în ultimii 10-20 de ani și din păcate a eșuat și comunitatea care nu vrea să se schimbe. Sigur, este cel mai simplu să dăm vina pe arderile ilegale, care pot fi oprite cu controalele pe care le-am desfășurat și astăzi împreună cu ministerul de Interne, împreună cu Garda de Mediu, împreună cu colegii noștri care sunt, mai ales în această perioadă pe teren și identifică aceste zone unde, din păcate, se desfășoară în continuare activități ilicite.", a spus Tanczos Barna

"Există o rețea de crimă organizată care trebuie destructurată și oprită, dar nu putem alege cea mai simplă soluție - să dăm vina pe arderile ilegale și să fim impasibili în momentul în care constatăm că circulația din București, traficul generează aceleași probleme pe care le-a generat acum 5-10 ani sau poate mai mult. Avem aceeași problemă generată de încălzirea rezidențială unde nu există un plan pe termen lung. Nu avem un plan de îmbunătățire a calității aerului pe termen mediu și lung, și sunt exact aceste teme pe care le-am prezentat săptămâna aceasta primarilor din marile orașe din cauza cărora avem o procedură de infrigement.", a mai explicat ministrul Mediului.

 

Sintești, epicentrul arderilor ilegale din România. O nouă razie după ce aerul Capitalei a fost irespirabil

Peste 200 de poliţişti, mascaţi şi angajaţi ai Gărzii de Mediu au năvălit astăzi peste localnicii din Sinteşti. S-au făcut arestări, s-au dat amenzi. Dar raziile aici sunt dese, iar efectele lor - puţine.

Azi-noapte, aerul din Bucureşti a fost la fel de poluat precum cel din capitala Chinei. Senzorii care măsoară calitatea aerului au arătat depăşiri ale cantităţilor de particule toxice şi de 700%.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close