Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Chiriile cresc în România, în timp ce prețul locuințelor a scăzut. Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente

Chiriile cresc în România, în timp ce prețul locuințelor a scăzut. Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente

Românii nu mai vor să se îndatoareze la bănci şi evită să mai ia credite imobiliare. Iar asta are efect direct în preţul chiriilor. Pentru că a crescut cererea, s-au mărit şi tarifele lunare pentru închirierea unei locuinţe.

Chiriile cresc în România, în timp ce prețul locuințelor a scăzut. Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    14 Noi 2023   •   18:33

Situaţie paradoxală pe piaţa imobiliară! În timp ce preţurile chiriilor au crescut exponenţial, apartamentele costă mai puţin. În București, spre exemplu, cei care îşi închiriază locuinţa plătesc cu 15% mai mult.

Puţini sunt însă cei care se încumetă să facă un credit în această perioadă, iar în cazul apartamentelor, chiar dacă sunt mai ieftine, nu există cumpărători.

Preţurile chiriilor în România au crescut cu aproximativ 15%, în ultimele 6 luni.

Pentru două camere chiriile costă, de la 300 de euro la periferie, până la 500 de euro spre centrul Capitalei. Cu cât ne apropiem de centru, de facilități, prețurile chiriilor cresc.

Paradoxal, preţurile apartamentelor au scăzut în Bucureşti în ultimele două luni.

Cele mai scumpe apartamente  din România se vând în continuare în Cluj-Napoca, cu peste 2.200 de euro pe metrul patrat. Urmează București, cu peste 1.600 euro pe mp. Aici s-a observat o scădere a prețurilor cu aproximativ trei procente. Și în Constanța costă peste 1.600 de euro metrul pătrat. Iar în Brașov sau în Sibiu se vinde un mp la peste 1.400 de euro.

Cele mai ieftine apartamente, în Bucureşti, se găsesc în cartierele Iancului, Colentina sau Berceni. Preţurile cresc în Nordul Capitalei, unde metrul pătrat este peste 2.000 de euro.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close