Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 43 de membri ai clanului Caran, cea mai puternică grupare interlopă din România, au fost reținuți

43 de membri ai clanului Caran, cea mai puternică grupare interlopă din România, au fost reținuți

43 dintre membrii clanului Caran au fost reținuți, printre care și capii rețelei: Aurel, Emil și Costel Caran.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   21:01

Liderii clanului Caran află dacă vor fi arestaţi preventiv. Procurorii DIICOT au înaintat propunerea către judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Cei trei fraţi care conduceau gruparea fost reţinuţi noaptea trecută împreună cu alţi 40 de inculpaţi într-un dosar în care se fac cercetări pentru camătă, şantaj, tentativă de omor, fals intelectual şi infracţiuni de corupţie.

Ancheta îi leagă pe Carani de o altă reţea criminală de peste Ocean.

Procurorii DIICOT au ridicat 1 milion de euro de la cei mai periculoşi interlopi din România. La descinderile de la Clanul Caranilor a fost găsit un arsenal de arme albe, 200 de proiectile, dar și droguri.

Citeşte şi: Percheziţii la clanul Caran, cea mai puternică grupare interlopă din România | Liderii au fost săltaţi de mascaţi de la o petrecere

De altfel, procurorii au ridicat 11 mașini, 200 de telefoane, dar și mai multe ceasuri și genți de lux.

43 de membri ai clanului au fost reținuți

Au fost zeci de percheziții. Toate fac parte din operaţiunea "Ziua Z", o campanie de anihilare a grupurilor violente începută de DIICOT în 2018.

Reprezentanţii DIICOT au anunţat printr-un comunicat de presă, că procurorii şi poliţiştii au făcut joi, 84 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Dolj, Gorj, Brăila şi Timiş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înşelăciune, fals în declaraţii, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi rele tratamente aplicate minorului. 

×
Subiecte în articol: clan Caran interlopi România
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close