Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce echipamente militare au fost trimise la baza Kogălniceanu din România pentru pregătirea unui eventual conflict armat cu Rusia

Ce echipamente militare au fost trimise la baza Kogălniceanu din România pentru pregătirea unui eventual conflict armat cu Rusia

Tehnica militară atât din partea NATO cât şi a armatei americane care a fost adusă la Baza Militară Mihail Kogălniceanu este una de top. Primul convoi cu tehnică de luptă al NATO a ajuns vineri dimineață la baza Mihail Kogălniceanu. Alte două convoaie sunt trimise la Râmnicu Vâlcea și la Nădlac.

Ce echipamente militare au fost trimise la baza Kogălniceanu din România pentru pregătirea unui eventual conflict armat cu Rusia
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   19:17

Vorbim în primul rând de avioanele Eurofighter Typhoon ce aparţin forţelor aeriene italiene. Sunt avioane cu două motoare foarte puternice de tip Eurojet. Au 13 puncte de ataşare a armamentului şi o capacitate de a fi în aer la doar 4 minute de la alarmă. Ele desfăşoară acum activităţi de poliţie aeriană.

Celebrele autospeciale Humvee, sunt vehicule de teren, cu motoare puternice şi cu posibilităţi de ataşare de armament - mitraliere sau lansatoare de grenade. Ele sunt folosite pentru mobilizarea rapidă a trupelor şi pentru a asigura paza şi protecţia obiectivelor.

Citește și: Interviu cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: "Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse"

Autoblindatele Striker, echipamente pe care operează americanii din Regimentul 2 Cavalerie sunt printre cele mai performante echipamente de acest fel. Au o viteză mare de acţiune şi o mobilitate extraordinară. Sunt dotate cu tehnică puternică de foc şi, poate cel mai important lucru, oferă protecţie foarte mare militarilor care le operează. Ele pot rezista cu brio unor dispozitive explozibile.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, și președintele Klaus Iohannis au vizitat vineri Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

„Vom continua să întărim postura de Apărare și Descurajare a NATO în România, în regiune și pe întreg teritoriul aliat", a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook în ziua vizitei la baza Mihail Kogălniceanu.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, vineri, preşedintelui american Joe Biden pentru "demonstrația fără echivoc a solidarității SUA" şi spune că prezența celor doi reprezentanți NATO în România "dă dovadă de solidaritate".

Citește și: Jens Stoltenberg, interviu la CNN despre scenariile crizei dintre Rusia și Ucraina: "Am luat totul în calcul"

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close