Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Facturile uriaşe închid şi micile afaceri. Oamenii nu mai speră la un ajutor din partea statului

Facturile uriaşe închid şi micile afaceri. Oamenii nu mai speră la un ajutor din partea statului

Facturile uriaşe închid şi micile afaceri. Reporterii News Hour with CNN au descoperit hoteluri care nu mai pot primi turişti, sere pe care se va pune lacătul şi brutării din care vor fi concediaţi angajaţi.

Facturile uriaşe închid şi micile afaceri. Oamenii nu mai speră la un ajutor din partea statului
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2022   •   18:39

Andrei Breabăn este proprietarul unei pensiuni din Suceava. Pe lângă faptul că afacerea i-a fost puternic lovită de pandemie, acum, când lucrurile erau pe cale de a reveni la normal, trebuie să se confrunte cu creşterea enormă a preţurilor la energia electrică şi la gaze.

Acesta a fost înştiinţat de furnizor că are de ales un contract în urma căruia să plătească în jur de 700 de lei pe kw sau altul unde kilowattul ajungea la peste 1000 de lei. A ales răul cel mai mic.

Iar aceste scumpiri au închis şi o parte din sere. Este şi cazul lui Gheorghe Piper care deţine una dintre cele mai mari sere din judeţul Arad. Acesta spune că în primăvară vom mânca fructe şi legume din import. Din culturile româneşti am putea mânca doar la preţuri mult mai mari.

Facturile uriaşe închid şi micile afaceri

O altă afacere mică, dar care este singura sursă de finanţare a unei familii din Satu Mare este şi ea la un pas de colaps. La brutăria familiei Şimon din Satu MAre factura la energia electrică s-a triplat, iar acum sunt nevoiţi fie să închidă, fie să renunţe la personal.

Val de falimente la firmele din România. Nu au bani pentru facturile la energie

Tot mai multe afaceri pot pune lacătul din cauza sumpirilor substanţiale.

Mulţi spun că nu mai speră la un ajutor din partea statului şi că vor încerca să îşi ţină afacerile în picioare atât de mult cât pot.

×
Subiecte în articol: facturi afaceri ajutor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close