Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Miracolul umanităţii! În Lvov teama de război nu a înfrânt bunătatea. Zeci de voluntari încearcă să ajute

Miracolul umanităţii! În Lvov teama de război nu a înfrânt bunătatea. Zeci de voluntari încearcă să ajute

Gara din Lvov este în continuare plină de oameni care încearcă să plece din calea războiului. Printre ei sunt şi studenți care nu sunt primiți în niciun transport şi care nu mai au niciun suport pentru că oficialii statelor lor au părăsit de mult Ucraina. Cu toate astea teama de război nu a înfrânt bunătatea. Zeci de voluntari încearcă să ajute.

Miracolul umanităţii! În Lvov teama de război nu a înfrânt bunătatea. Zeci de voluntari încearcă să ajute
de Cristi Popovici    |    01 Mar 2022   •   19:27

Şase zile. Şase zile de război. Şase zile de bombardamente. Şase zile de fugă şi teroare pentru ucraineni.

Azi, în a șasea zi, arma rusă bate la porțile celor mai mari orașe ale ţării. Capitala, Kiev, e sub amenințarea unui atac sângeros. Un convoi al morţii aşteaptă la marginea orașului.

În timp ce sirenele anunță o ploaie de rachete din cer.  Se aşteaptă cea mai grea noapte de luptă şi de bombardamente de până acum. 

În gara de la Lvov sute de oameni aşteaptă trenurile salvării. Printre ei studenți care nu sunt primiți în niciun transport şi care nu mai au niciun suport pentru că oficialii statelor lor au părăsit de mult Ucraina. 

Cu toate astea în Liov, însă, teama de război nu a înfrânt bunătatea. Zeci de voluntari încearcă să ajute.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În această încăpere sunt tone de haine adunate din sonorizările și donații. Sunt sortate puse pe categorii și apoi împachetate și trimise în zonele de conflict

"Îi ajut pe voluntari să împacheteze cutiile cu jucării pentru copiii refugiați", spune un copil. 

"Ştiu că banii sunt importanți, dar mai există și alte lucruri importante precum prietenia. Am futea fi cu toții prieteni. Dacă Ucraina ar vrea ar putea să biruie Rusia", mai spune cineva. 

Liov a devenit un oraş al speranţei. Seara trecută, mii de oameni au încercat să urce în trenurile care i-ar fi putut duce spre pace.

În gara din Lvov mai mulți voluntari s-au organizat și au început să-i ajute pe sinistrații de aici. Oamenii stau 12, 48 de ore pentru a prinde loc în trenurile speranței către Polonia, Moldova sau România.

"Ne-am părăsit casele pentru că nu am putut dormi noaptea. A fost foarte rău. Casa noastră se zdruncina, iar cerul devenise portocaliu", mai spune cineva. 

"Este foarte obositor, dar merită! Trebuie să ne construim viitorul în altă parte", spune cineva. 

"Când auzeam bombele încercam să mergem la subsol, să ne adăpostim pentru o oră, 30 de minute. Dar reîncepea bombardamentul la fiecare două ore", mai mărturisește cineva.

Sunt sute de refugiați, ajung în fiecare oră. Vin cu trenul din Kiev, Odessa, Harkiv sau din alte regiuni şi mulţi dintre ei merg în Polonia, Slovacia, România.

   

×
Subiecte în articol: Voluntari refugiati Rusia gara Lvov
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close