Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Guvernul Ciolacu dă bani la Sănătate pentru a evita o grevă generală. Ce spun sindicaliștii

Guvernul Ciolacu dă bani la Sănătate pentru a evita o grevă generală. Ce spun sindicaliștii

Greva din Sănătate ar putea fi stopată de o nouă ordonanță de urgență care urmează să fie adoptată de Guvern. Executivul pregătește un plan prin care va acorda creșteri salariale asistenților și medicilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   18:48

Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență, de data aceasta pentru angajații din sistemul medical care amenință de săptămâni bune cu o grevă generală.

"Memorandumul este pe drum. Ministerul Sănătății și-a făcut partea lui pentru spitalele pe care le are în subordine.

Urmează să facem cu Ministerul Dezvoltării și înțelegem că și acolo este 80% gata și asta pentru că a cerut guvernul din teritoriu pentru cei care au spitalele să poată să trimită necesarul de persoane pentru următoarea perioadă", a declarat Leonard Bărăscu, președinte Sanitas.

Unii sindicaliști spun însă că sunt dezamăgiți de promisiunile guvernanților.

Citește șiCâți bani pune Guvernul la bătaie pentru a opri greva generală din Sănătate | Prime pentru medicii care fac gărzi

Mai mult, medicii anunță că sunt pregătiți să renunțe la gărzile suplimentare dacă nu vor primi 100 de lei pe ora, nu 38 de lei, cât primesc în prezent.

"Noi suntem dezamăgiți de atitudinea guvernanților care demonstrează faptul că nu știu să gestioneze un conflict.

Asta poate să accentueze problemele din sănătate. Uitați-vă că sunt trei săptămâni și ministerul refuză concilierea", a declarat Bulboacă Daniel, vicepreședinte Solidaritatea Sanitară.

"În acest moment peste 800 de colegi medici care sunt înscriși in federația Solidaritatea Sanitară. 

Au semnat un formular prin care își exprimă dorința de a demisiona din gărzile suplimentare tocmai pentru că sunt foarte prost plătiți", a spus Mihaela Zaharia, chirurg plastician Spitalul Universitar.

Nemulțumiri sunt si in rândul angajaților din CNAS.

"Avem 80% dintre salariați care au semnat deja pentru grevă. Urmează să am o întâlnire cu conducerea casei și cu echipa de acolo.

Urmează să parcurgem toți pașii legali, o mediere înainte a acestui conflict", a spus Dumitru Costin, BNS.

Printre revendicările sindicaliștilor se număra și deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close