Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Guvernul a închis portița în fața OMV Petrom. Compania va fi obligată să plătească taxa de solidaritate

Guvernul a închis portița în fața OMV Petrom. Compania va fi obligată să plătească taxa de solidaritate

Guvernul a găsit o soluţie în cazul companiei OMV Petrom. Ordonanța de Urgență care prevede plata taxei de solidaritate pentru companiile din domeniul petrolier va fi modificată în Parlament.

Guvernul a închis portița în fața OMV Petrom. Compania va fi obligată să plătească taxa de solidaritate
Sursa foto: profimedia
de Vasile Marcu    |    17 Ian 2023   •   19:32

Surse apropiate Coaliției de Guvernare spun că modificările la care lucrează deja specialiștii Ministerului de Finanțe nu mai lasă nicio șansă de scăpare OMV-ului.

Politicienii au închis toate posibilitățile companiei OMV de a eluda plata acestei taxe. Modificarea va fi adusă Ordonanței de Urgență (OUG) în Parlament, în următoarele două săptămâni.

Cei de la guvernare au ales acest moment, deoarece peste două săptămâni începe sesiunea parlamentară, iar parlamentarii partidelor de la putere își doresc să grăbească lucrurile, dorindu-se ca modificările să treacă și de Camera Deputaților și să fie promulgate și de președintele Klaus Iohannis.

OMV va fi obligată să plătească taxa de solidaritate

Însă, în cazul care se va observa dacă acestea sunt tergiversate în parlament, Executivul este pregătit de un nou OUG. Însă, sursele din Coaliție susțin că liderii acesteia preferă varianta parlamentară și nu o ordonanță de urgență.

Schimbările se referă la Ordonanțele deja date, aprobate de Guvern, în 2022 şi 2023, care prevăd că aceste companii producătoare de petrol și gaze sau rafinăriile vor plăti un impozit de 60% aplicat pe diferența dintre profitul ultimului an care depășește cu 20% media anilor 2017-2021.

OMV Petrom a anunţat că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de Guvern, în urmă cu aproape o săptămână.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close