Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Guvernanţii fac noi achiziţii pentru a transforma Parlamentul României într-o fortăreaţă

Guvernanţii fac noi achiziţii pentru a transforma Parlamentul României într-o fortăreaţă

Guvernanții au o strategie să transforme Palatul Parlamentului într-o fortăreață, asta după protestele AUR din lunile trecute.

de Claudia Popovici    |    15 Aug 2023   •   18:49

Aleșii și-au montat deja sisteme noi de acces, iar acum vor să cumpere sute de camere de supraveghere și senzori de mișcare pentru sporirea securității clădirii.

Parlamentul vrea să își întărească securitatea, după ce au fost mai multe incidente în trecut. Ne amintim situația cu acel cetățean irlandez aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a intrat în Parlamentul României și a ajuns inclusiv aproape de camera de arme a celor de la SPP, motiv pentru care, în această vară, Parlamentul României face mai multe achiziții importante pentru securitatea clădirii.

Și vorbim aici de șase porți de control antitero, în valoare de 3 milioane de lei, dar și un sistem software pentru sistemele de securitate pe care le au în Parlamentul României cei din conducere, în valoare de 462.000 lei.

Pe lângă toate aceste achiziții, au fost pornite licitații și pentru camere de supraveghere, aparate cu raze x detectoare portabile.  Parlamentul României este dotat cu mai multe camere de supraveghere în acest moment, însă ele vor fi din ce în ce mai multe din această toamnă, pentru că toate aceste pregătiri și toate aceste întăriri de măsuri de securitate ar trebui să fie gata din nou a sesiune parlamentară, mai exact de la 1 septembrie,atunci când toți parlamentarii se vor întoarce la muncă.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close