Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sute de mii de israelieni şi-au părăsit casele şi au fugit din calea rachetelor lansate de terorişti

Sute de mii de israelieni şi-au părăsit casele şi au fugit din calea rachetelor lansate de terorişti

Mai mult de 100.000 de familii din Israel au fost strămutate din cauza riscului ca locuinţele lor să fie lovite de rachetele lansate de terorişti.

Sute de mii de israelieni şi-au părăsit casele şi au fugit din calea rachetelor lansate de terorişti
Sursa foto: Getty Images/ ronib1979
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   20:59

Unii dintre oameni sunt acum găzduiţi de voluntari. Iar un hotel din Ierusalim a fost transformat în adăpost. Un oraș de corturi este construit în apropiere de oraşul Ramat Gan pentru a găzdui o parte din zecile de mii de persoane care și-au părăsit casele de la izbucnirea războiului.

Corespondentul CNN, Rafael Romo, a descoperit poveștile unora dintre aceste familii strămutate, care au părăsit zonele în care rachetele pică necontenit.

Jennifer Kahani spune că ea și familia ei s-au trezit în zgomotul exploziilor și al rachetelor care treceau pe lângă ei. Era dimineața zilei de 7 octombrie în satul în care locuiesc în sudul Israelului, în apropiere de granița cu Gaza. În curând și-au dat seama că erau atacați.

"Am văzut elicoptere deasupra. Am auzit focuri de armă lângă noi. Teroriștii nu erau departe de locul în care locuiesc eu", a spus ea.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 17 | Gruparea teroristă din Gaza face apel la deschiderea unui coridor umanitar în enclava palestiniană

Sute de mii de israelieni, strămutaţi din calea rachetelor

Kahani și fiul ei de cinci ani sunt doi dintre cei peste 500 de oameni strămutați din nordul și sudul Israelului care locuiesc acum într-un hotel din Ierusalim transformat în adăpost.

Nissim Cohen și soția sa Kamilia locuiesc în nordul Israelului. Fiul lor, Joseph, i-a avertizat că urmează un război dinspre sud după atacurile din 7 octombrie. Acum se numără și ei printre cei strămutați. Ei spun că au fugit din satul lor, situat la doi kilometri de granița cu Libanul, pentru că au văzut rachete lansate de Hezbollah interceptate chiar deasupra lor de sistemul de apărare aeriană "Iron Dome" al Israelului.

Potrivit forțelor de apărare israeliene, aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din comunitățile aflate în apropierea granițelor cu Gaza și Libanul din cauza riscului sporit de atacuri.

×
Subiecte în articol: Israel familii granita Gaza
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close